« Clubbing
objavljeno prije 14 godina
INMUSIC

INbass na T-Mobile INmusic festivalu

Na INbass pozornici INmusic festivala očeukuju vas nastupi L-VISA-a 1990, Juicea, Simbada i Eddya Ramicha

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (INmusic)
Više o

Eddy Ramich

,

Aleksandar Štulhofer

,

Predrag Vušović

,

Bank of Manhattan

,

zagrebački karneval

Uz Absolut Party, T-Mobile INmusic festival predstavlja nam još jednu noćnu pozornicu - INbass! INbass će zvukove elektronike ugostiti 22. i 23. lipnja. Prvog dana festivala, 22. lipnja na programu su L-VIS 1990 i Juice, a 23. lipnja Simbad i Eddy Ramich.

L - VIS 190
Kako se underground scena razvija i mijenja gotovo na dnevnoj bazi, mnogi su usmjerili pažnju na izvođača imena L-VIS 1990 (aka James Connolly), koji je polako, ali sigurno, nagovijestio "drugi dolazak basa" na scenu. Duboko ukorijenjen u tkivo londonske 'vibrant' scene, L-VIS povezuje britanski stil s elementima globalnih 'low end' vibracija. Spajajući elemente Garagea, Housea, Dubstepa, Heavy Bass riddims, L-VISov zvuk je filtriran i reduciran u nešto što bi se najbolje moglo opisati kao minimalizam.

Njegova originalna perspektiva plesne glazbe privukla je pozornost DJ-a u cijelom svijetu, a L-VISovi dubovi postali su sastavni dio live setova Diplo, Drop vapna, Sinden, Brodinski, Crazy Cousinz, puzzle latex i Orgasmic. Obožavatelji njegovog zvuka nestrpljivo iščekuju remixeve Crystal Fighters, Diplo i Laidback Luke kod cijenjenih etiketa Kitsune i Dim Mak. Nije upitno da je L-VIS 1990 jedan od rijetkih 'vodilja' nove bass renesanse. Oni koji će uhvatiti njegovu jedinstvenu dekonstrukciju bas žanrova na T-Mobile INmusic festivalu mogu se smatrati svjedocima rađanja nove škole.

JUICE
Nikola Fox, poznatiji kao Juice glazbom se bavi od malih nogu. Zanimljiviji dio priče počinje krajem devedesetih. Kao jedan od rodonačelnika d&b scene u Hrvatskoj, zajedno sa Lekkeom pokreću jedan od prvih d&b krugova - Kryo, organiziraju d&b večeri u nekoliko Zagrebačkih klubova, i vode vjerojatno prvu d&b emisiju u hrvatskome eteru - Kryo.FM na Radio Studentu. Nekoliko godina kasnije, točnije u ljeto 2003. upoznaje Gekku, te se kao njihov zajednički 'brainchild' rađaju bassinvaders!.

Ova d&b večer bila je jedna od najredovitijih i najdugovječnijih - bilježi preko 60 mjesečnih izdanja i 7 godina neprekinutog djelovanja. Juice je kao organizator i resident DJ tijekom tih 7 godina vrtio glazbu uz brojne svjetski poznate izvođače kao što su: Friction, Marcus Intalex, Noisia, Phace, Makoto, Jenna G, Cyantific, Blame, Danny Byrd, Big Bud, Loxy, Kasra i brojni drugi. Nakon posljednje bassinvaders! večeri, krajem 2009. pokreće vlastitu klupsku večer 2N, koja se od tada događa jednom mjesečno u klubu Aquarius A1, a na kojoj promovira najsvježija kretanja i trendove u plesnoj elektronskoj glazbi, bez žanrovskih ograničenja.

SIMBAD
Simbad ne poznaje granice u glazbi. Njegov hvaljeni album iz 2008. 'Supersonic Revelation' za Raw Fusion Records dotaknuo je retro soul, house i hip hop, a istovremeno uspijeva zagolicati umove techno i elektronske zajednice širom svijeta. Sinonim za dobru glazbu, DJ i producent Simbad je sa svoja 3 albuma i više od 200 produkcija i remixeva (na različitim prestižnim etiketama kao što su Raw Fusion, Defected, Freerange ili Brownswood...) jedan od najtraženijih "beatmakera" današnjeg vremena u svijetu elektronske scene.

Od Londona, Tokija i New Yorka preko Puerto Rica i drugih mjesta, radio je sa imenima poput Ron Trent, Robert Owens, Gonzalez, Tony Allen & Bugz In The Attic ili Talvin Singh... Njegovi topli i originalni dancefloor hitovi donijeli su dašak svježeg zraka u svijet plesne glazbe (kao primjerice njegov hvaljeni klasik 'Fever Soul' ili 'Peaktime"), miješajući žanrove u rasponu od jazza do reggaea, funka,  hiphopa, duba do garagea i deep housea preko techna i soula ...

Simbad je svojim osjećajem za groove izgradio solidnu reputaciju što ga je učinilo traženim DJ-em na međunarodnoj sceni sa elektronskim setom punim iznenađenja na zadovoljstvo svih partijanera... Pozitivne vibracije zagarantirane!

EDDY RAMICH
Već skoro cijelo desetljeće Eddy vodi uspješan program Kontrapunkta u zagrebačkom klubu Aquarius koji je do sada ugostio mnoge eminentne goste poput Gillesa Petersona, Jazzanove, 4Hero, Carla Craiga, IG Culture, Bugz In The Attic i mnoge druge. Vodi jednu od rijetkih emisija u Europi koja predstavlja underground soul, hiphop, jazz broken beats...

09.06.2010. 18:22:56
Novi komentar
nužno
nužno