« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Impresivna Rusija ‘pomela’ Švedsku

Guus Hiddink odveo Rusiju u četvrtfinale Eura

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Euro 2008.

,

Rusija-Švedska

,

Guus Hiddink

Ovo definitivno više nije slučajno. Guus Hiddink gdje god je došao, napravio je rezultat. Zašto bi onda velika Rusija bila iznimka?

U odlučujućoj utakmici za prolaz u četvrftinale Hiddinkovi Rusi su pobijedili Švedsku sa 2-0 i tako izborili ogled protiv Nizozemske. Međutim, od samog rezultata utakmice više fascinira nogomet koji su Rusi prezentirali u Innsbrucku. Prekrasna kombinatorna igra, mnoštvo kratkih pasova i munjevita probijanja protiv bokova dovodila su švedske veterane do ludila. Rusija je jučer za njih izgledala kao Brazil. Osim dva gola, ‘Zbornaja’ je dva puta gađala ovir gola i još zapucala ‘mali milijun’ prilika. Da su Pavljučenko, Aršavin i Žirkov bili u boljoj golgeterskoj formi, Šveđani bi doživjeli pravu katastrofu...
Oba pogotka Rusije došla su kao plod fantastičnih, munjevitih akcija.

 “Još nismo ni svjesni što smo napravili. Ovo je ogroman uspjeh i ja sam uvjeren da će se za ovu momčad još čuti.”

Guus Hiddink
izbornik Rusije

U 24. minuti Žirianov je proigrao Anjukova, koji je u pravom trenutku poslužio Pavljučenka, a ovaj je niskim udarcem zabio Isakssonu. Drugi gol Rusija je zabila u 50. minuti na klasični ruski način, iz kontranapada. Žirkov je s lijeve strane sjajno uposlio Aršavina koji je podmetnuo nogu i matirao nemoćnog Isakssona.

Do kraja susreta Rusi su nekoliko puta išli sami prema Isakssonu, no ispromašivali su se kao nikad. (METRO)

19.06.2008. 00:32:22
Novi komentar
nužno
nužno