« Kultura
objavljeno prije 9 mjeseci i 21 dan
IZLOŽBE

Impresivna izložba Mladena Žunjića Otkrivanje tendencija

U svakom slučaju, vrlo zanimljiva i izazovna izložba značajnog broja slika Mladena Žunjića u dobro odabranom izložbenom prostoru, poticajna za posjetitelje

Miroslav Pelikan
Miroslav Pelikan (Arhiva)
Više o

izložbe

,

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik , slikar Mladen Žunjić predstavlja se od 06.07. do 10.09. 2023., velikom izložbom pozorno odabranih radova nastalih u vrlo aktivnom razdoblju proteklih desetak godina u Galerija kvART  - u impresivnom izlagačkom prostoru ,voditeljica galerije,organizatorica izložbe i promotorica je Martina Slovjak , na 1. katu Trgovačkog centraWestgate City (Westgate Shopping Center)  .

Atraktivna izložba aktualnog izbora predanog i nadahnutog slikara Mladena Žunjića nudi nam neposredan uvid u njegovo djelo, prezentirajući nam lepezu privlačnih nefigurativnih motiva, izvedenih u ulju i akrilu na velikim formatima platna, koji prije svega svojom naglašenom veličinom omogućuju umjetniku da se cjelovito i zgusnuto izrazi u realiziranju svojih artističkih ideja.

Izbor iz niza ciklusa Mladena Žunjića brojnih apstraktnih motiva premreženih nezaustavljivim energetskim nabojima u oceanima žestokog kolorizma temeljito govori o preokupacijama umjetnika, o njegovom pristupu slikarstvu i slikarskom stvaralaštvu.

U svakom slučaju, vrlo zanimljiva i izazovna izložba značajnog broja slika Mladena Žunjića u dobro odabranom izložbenom prostoru, poticajna za posjetitelje.

Slikar Mladen Žunić prezentirao je svoje djelo kroz ovaj fini izbor na najbolji mogući način, ne ustežući se od suočavanju s dobro poznatim temama modernog slikarstva, dajući svoj osobni iskreni doprinos suvremenoj produkciji.

Veliki formati Žunjićevih apstrakcija na ovoj izložbi sjajno su usklađeni s izlagačkim prostorom, zaokružujući vrlo uspješni izložbeni poduhvat i umjetnika i organizatora.

Piše: Miroslav Pelikan
13.07.2023. 10:19:00
Novi komentar
nužno
nužno