« Život
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
STRAVIČNO

Ima samo osam godina i puši dvije kutije cigareta na dan

"Ne želi više ići u školu. Provodi po cijele dane pušeći i igrajući se", izjavio je njegov otac objašnjavajući da se dječak stravično razbjesni kad mu odbije dati cigarete

Fotografija vijesti
Više o

Indonezija

,

pušenje maloljetnici

,

djeca pušači

Unatoč činjenici da mu je svega osam godina, jedan mali Indonežanin puši više od dvije kutije cigareta dnevno, prenosi Hina.

Ilham, dječak iz okruga Sukabumi na otoku Javi, "počeo je pušiti u četvrtoj godini", rekao je njegov otac u intervjuu za državnu novinsku agenciju Antara. "Počeo je sve više puštiti i sad je na dvije kutije dnevno", dodao je otac, neimenovani vozač motora-taxija.

"Ne želi više ići u školu. Provodi po cijele dane pušeći i igrajući se", izjavio je on objašnjavajući da se dječak stravično razbjesni kad mu otac odbije dati cigarete.

Pušenje je jako rašireno u Indoneziiji, ogromnom arhipelagu od 240 milijuna stanovnika gdje je postotak pušača porastao šest puta u 40 godina, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. Danas u Indoneziji puši 65 milijuna ljudi.

Jedna kutija stoji oko dolara, što je pravo bogatstvo kad znamo da gotovo polovica stanovništva živi s manje od dva dolara dnevno.

Godine 2010. dvogodišnji indonezijski dječak morao je biti podvrgnut odvikavanju: pušio je 40-ak cigareta dnevno.

12.03.2012. 14:46:13
Novi komentar
nužno
nužno