« Iza ogledala
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
WTF?!

Iluminati na webu regrutiraju članstvo?

Sve u svemu - ako se netko zeza, slupao je prilične pare da stvar napravi vjerodostojnom, a ako se ne zeza... onda stvarno imamo problem

Službene stranice Illuminata, Face i Twitter?! Hmmm :)
Službene stranice Illuminata, Face i Twitter?! Hmmm :) (Illuminati.org)
Više o

Bund der Perfektibilisten

,

Adam Weishaupt

,

Iluminati

,

Illuminati

Iluminati su jedno od tajnih društava koje se stalno optužuje za vođenje svijeta iz sjene, utjecaj na sve dnevne događaje i još mali milijun stvari, barem ako pitate ljubitelje teorija zavjere.

S druge strane, jedino što je potpuno sigurno jest činjenica da je tajno društvo takvog imena osnovao profesor kanonskog prava i praktične filozofije Sveučilišta u Ingolstadtu Adam Weishaupt daleke 1776. godine sa svoja četiri studenta. Preciznije, tajno društvo nazvali su Bund der Perfektibilisten, da bi ga nakon dvije godine preimenovali u Illuminati.

Usponi i padovi obilježili su vrlo kratku pisanu povijest reda koji je raspušten 1875. godine, no tada počinju teorije zavjere - navodno se povlače iz javnosti i djeluju skriveno, jačajući svoju moć i postaju najmoćnije tajno društvo na svijetu... barem tako misli, primjerice, Dan Brown.

Prošle godine netko si je dao truda - pokrenuta je službena web stranica Illuminata, Facebook i Twitter profil koji su privukli poveliku pažnju ne samo ljubitelja teorija zavjera već i šire javnosti, a napravili su i - televizijsku reklamu?

Evo što sami kažu - da su oni elitna organizacija svjetskih vođa, inovatora, umjetnika i poduzetnika svih rasa i vjera usmjerena na prosperitet cjelokupnog čovječanstva.

Naravno, treba zaboraviti sve podjele - geografske, rasne, političke ili vjerske i ujediniti se (pod njihovim ravnanjem). I da, za razliku od Družbe Bilderberg, njima se možete javiti da vas prime u članstvo....

Sve u svemu - ako se netko zeza, slupao je prilične pare da stvar napravi vjerodostojnom, a ako se ne zeza... onda stvarno imamo problem.

05.02.2017. 13:29:00
Novi komentar
nužno
nužno