« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
I DALJE BEZ DOGOVORA

Igrači odbili posljednju ponudu vlasnika NBA klubova

Sindikat igrača obio je i zadnju ponudu vlasnika NBA klubova u kojoj je bilo predloženo da se ovogodišnji dobitak od 4.3 milijarde dolara podijeli po pola

Fotografija vijesti
Više o

NBA

,

vlasnici klubova

,

NBA lockout

,

sindikat igrača

Sindikat igrača u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu (NBA) odbacio je posljednju ponudu vlasnika klubova na čelu s povjerenikom lige Davidom Sternom, koji su prije manje od 24 sata predložili da se ovogodišnji dobitak u visini od 4.3 milijarde dolara podijeli po pola, te je tako propala još jedna prigoda za prekid "lockouta" koji je na snazi od 1. srpnja, javlja Hina.

"Takvu ponudu ne možemo prihvatiti, ali naravno da želimo nastaviti s pregovorima", rekao je predsjednik sindikata igrača i član Los Angeles Lakersa Derek Fisher.

Fisher je dodao kako bi igrači, iako su prvotno tražili 53 posto, pa svoj zahtjev smanjili na 52 posto, pristali i na podjelu u omjeru 51 posto njima, a 49 posto vlasnicima.

S druge strane, povjerenik NBA lige Davod Stern je još u nedjelju najavio kako će, ako igrači ne pristanu na podjelu 50-50, nova ponuda vlasnika biti 53-47 u njihovu korist.

"Ako se ne dogovorimo do srijede, više ne vidim način za spas ove sezone", kazao je Stern u nedjelju.

Zbog "lockouta" već je otkazan prvi mjesec sezone.

09.11.2011. 11:06:50
Novi komentar
nužno
nužno