« Nogomet
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
ŠTRAJK IGRAČA

Igrači Karlovca odbili igrati protiv Rijeke zbog neisplaćenih plaća

Nogometaši Karlovca odbili su otputovati u Rijeku jer im uprava kluba duguje sedam mjesečnih plaća

Fotografija vijesti
Više o

Karlovac

,

Rijeka

,

Kantrida

,

nogomet

,

štrajk igrača

Prvoligaška nogometna utakmica Rijeke i Karlovca neće se danas odigrati na Kantridi (17 sati), jer igrači Karlovca nisu otputovali u Rijeku zbog neisplate sedam mjesečnih plaća. Ovo je prvi puta u Hrvatskoj da prvoligaška utakmica neće biti odigrana zbog štrajka igrača, javlja Hina.

Odluci o štrajku je prethodio sastanak, uz uobičajeni ručak prije puta, na kojem je bilo i povišenih tonova i psovki, a kapetan Matija Štefančić kazao je nakon sastanka da je 99 posto igrača odlučilo da neće igrati.

Štefančić je htio da se za dobrobit i opstanak kluba igra, ali bunt je bio prevelik, tim prije što se nitko od uprave kluba nije posljednjih dana potrudio objasniti igračima ima li rješenja za financijsku krizu.

Po propozicijama Prve HNL prvenstvo je i bez ove utakmice regularno, a klub automatski ostaje bez tri boda, kazao je novinarima v.d. tajnik Udruge prvoligaša Neven Šprajcer, koji je ranije osam godina bio tajnik NK Karlovca. Prema njegovim saznanjima to je prvi puta da neka prvoligaška utakmica nije odigrana zbog štrajka igrača.

"Nije točno, kako se priča, da postoji pravilnik Udruge Prve HNL po kojem sada automatski slijedi suspenzija igračima u trajanju od šest mjeseci, već sve ovisi o klubu, koji može tražiti za svoje igrače razne sankcije, jer Udruga Prve HNL može kazniti klub, ali ne i igrače. Koliko ja znam klub može primijeniti svoj pravilnik o nagrađivanju i kažnjavanju, te ih kazniti novčano, ali i tražiti također sankcije neigranja svakog pojedinog igrača po dvije godine ili doživotno. Dakle klub sada ima osnovu da s igračima raskine ugovora na štetu igrača", kazao je novinarima Šprajcer nakon razgovora s igračima.

Dodao je da vjeruje da u gradu Karlovcu postoji "dosta normalnih i pametnih ljudi" i spoznaje koliko prvoligaški klub u gradu znači za razvoj sporta, te da se nada da će zbog ovog bunta ubrzo pronaći konačno rješenje. Smatra također da su igrači predugo čekali izostale plaće, da su ranije trebali pokrenuti pri HNS-u arbitražni postupak, kao što su to učinili Lovrić i Batarelo, koji su svoje zahtjeve riješili, te navodno Stambolija i Husić.

Trener Damir Petravić pokušao je utjecati na igrače da se utakmica održi i pokuša uzeti bod u gostima, ali budući da u to nije uspio uvjeriti igrače jedino što je poručio medijima je da "su sada na potezu Izvršni i Upravni odbor kluba".

20.11.2011. 16:08:29
Novi komentar
nužno
nužno