« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
nova snaga pjesnika

Igor Štimac na čelu NK Zagreb

Bivši predsjednik Udruge prvoligaša koji je trenersko iskustvo već prikupljao u Hajduku i Cibaliji, vodit će Zagreb do kraja sezone.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Igor Štimac

,

NK Zagreb

,

1. HNL

,

Trener NK Zagreb

Igor Štimac postao je i službeno trener Zagreba. Prvi službeni trening zakazan je večeras u pola devet.

„Pa tko je mogao prije pet dana znati da će se ovo dogoditi. Sudbina je nepredvidljiva, pogotovo u nogometu. Ali ovaj poziv nisam mogao odbiti, došao sam pomoći Zagrebu koji nije zaslužio biti tu gdje je. Pogotovo sam prihvatio poziv u sjećanje na Dražu Jerkovića koji mi je puno pomogao u karijeri. Bit ću ovdje do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti što dalje", rekao je novi trener 'pjesnika'.

Štimac inače živa puno povjerenje predsjednika kluba Medića, ali nije stavljen pod pritisak ostvarivanja nemogućeg rezultata, no svakako će morati prekinuti negativni niz Zagreba i osigurati mu ostanak u prvoj ligi.

„Ne mogu obećati rezultate, jer promjene se ne događaju preko noći. No, dat ću sve od sebe da promijenim situaciju. U prvih tjedan dana očekujem šok u svlačionici. Na kraju sezone podvući ćemo crtu i vidjeti što smo napravili. Predsjednik mi nije postavio nikakav imperativ. Bitno je da odmah krenemo s radom", kaže novi trener.

Igrom slučaja, sljedeći susret Zagreba bit će na Poljudu gdje će Štimac imati svoj debi u novom statusu trenera pjesnika.

„Uvijek volim doći na Poljud. Hajduk je moja ljubav, moj život. Ali sada je i Zagreb moj život i poručujem njima dolje da dolazimo igrati nogomet", bio je jasan Štimac.

Podsjetimo, Luka Pavlović imao je loš start, bez ijednog boda u sedam kola, te je bio prisiljen dati ostavku. Kao glavni kandidat za nasljednika odmah se istaknuo Igor Štimac.

„Medića nisam mogao odbiti. Moram pomoći prijateljima u nevolji. Imam ih malo, ali ću zato učiniti sve da ih sačuvam. Poziv sam prihvatio u sjećanje na Dražu Jerkovića koji mi je puno pomogao u karijeri", prva je Štimčeva izjava s mjesta trenera pjesnika.

Pomoćnik će mu biti Mišo Krstičević, jer Štimca čeka puno posla.

"Dat ću sve od sebe da se promijeni situacija u kojoj se klub nalazi. S obzirom kakav igrački kadar Zagreb ima, ne zaslužuje biti na dnu ljestvice", rekao je Štimac i dodao kako će mu "najlakše biti s Hajdukom i Dinamom!"

14.09.2009. 15:18:39
Novi komentar
nužno
nužno