« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Igor Rađenović ispitan u postupku protiv dvojice napadača

Napadači se brane šutnjom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Zagrebačke ceste

,

Igor Rađenović

,

Miodrag Šimunc

,

Nikola Presečki

Bivši direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović danas je na zagrebačkom Županijskom sudu ispitan u sklopu istražnih radnji protiv dvojice napadača, osumnjičenih da su Rađenovića sredinom svibnja ispred ulaza u njegovu zgradu pretukli metalnom palicom.

Istražna sutkinja Erna Dražančić saslušala je Rađenovića i još neke svjedoke, a ispitivanja će se nastaviti i narednih dana, izjavio je glasnogovornik Suda Krešimir Devčić.

Izlazeći sa suda Rađenović, kojega i dalje čuva policija, okupljenim je novinarima izjavio da se naručitelji napada ne razlikuju od onih koji su se spominjali po medijima. Dodao je i da se čudi što se napadači brane šutnjom i ne odaju svoje naručitelje, jer im prijete duge zatvorske kazne.

Devčić nije želio govoriti o sadržajima iskaza, budući je istraga tajna. Detalji iskaza nisu se mogli doznati niti od odvjetnika Nenada Škare, branitelja prvoosumnjičenog Miodraga Šimunca koji se tereti da je Rađenovića pretukao palicom, nakon što ga je drugosumnjičeni Nikola Presečki poprskao suzavcem.

"Mogu reći da jedino da je predloženo petnaestak svjedoka, koji se moraju ispitati do sredine rujna kada osumnjičenima istječe maksimalnih 60 dana pritvora", kazao je Škare.

Šimunac i Presečki pritvoreni su 17. srpnja, nakon što ih je policija uhitila i pronašla palicu kojom je Rađenović pretučen ispred svojeg stana u zagrebačkom naselju Travno.

Na Rađenovićev poziv USKOK i policija su u travnju ove godine počeli istraživati nezakonitosti u Zagrebačkim cestama, pa se u javnosti nagađalo da je napad na njega poruka organiziranog kriminala. No, nagađalo se da su s napadom povezani i ljudi bliski gradskoj vlasti, ali i kooperanti Zagrebačkih cesta. (HINA)

27.08.2008. 17:26:58
Novi komentar
nužno
nužno