« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 13 godina
DOLAZI BEBA

Savjeti za uređenje baby kutka ili sobe

Donosimo vam nekoliko savjeta koje trebate poštivati kako biste napravili najbolje za sebe i svoje novorođenče.

Fotografija vijesti
Više o

uređenje doma

,

uređenje interijera

,

uređenje dječje sobe

,

kutak za bebe

,

uređivanje dječjeg kutka

Dolazi prinova i vrijeme je za preuređenje kutka koji će biti namijenjen samo novom bebaču. Dosta vam je dosadnih plavih ili rozih boja, klasičnog namještaja za bebe i slično, ali nemate baš novaca? Donosimo vam nekoliko savjeta kako ćete ga urediti bez previše glavobolje.

Ono što je najvažnije pri uređenju dječjeg kutka je da je vama sve na dohvat ruke. Shvatite ovo kao zlatno pravilo od kojeg nemojte odstupati.

Jednom kad krenete s bebicom u rukama neće vam biti lako saginjati se i izvlačiti stvari s teže dostupnih mjesta. Police na kojima ćete držati stvari koje nisu za bebine ručice, a potrebne su joj (pelene, kremice, sredstva za njegu, lijekovi i slično) trebaju biti na dohvat od mjesta gdje presvlačite bebu. Nikada ne smijete ostavljati bebu bez nadzora na ormariću za presvlačenje niti na sekundu, ma koliko mala beba bila!

Prostor koji ste namijenili izgleda prilično obično i dosadno? Možete prefarbati zidove (ako imate posebnu sobicu, odlično, a ako nemate tako ćete najlakše vizualno odvojiti bebin prostor od ostalog). Boje koje ćete staviti trebaju se sviđati i vama jer će za prvo vrijeme jako puno vremena provoditi u toj prostoriji. Ne morate imati sve plavo i rozo. Upotrijebite svoju maštu kako biste stvorili ugođaj koji će najviše odgovarati vašoj bebici.

Vintage je vrlo moderan pa možete iskoristiti stariji namještaj kako biste stvorili dojam antiknog namještaja. Tu je naravno i decoupage tehnika kojom možete prekriti sve nepravilnosti starog namještaja i dobiti jedinstveni samo svoj namještaj za bebu.

Ako ne znate spol djeteta možete se okrenuti predivnim nijansama zelene, žute ili narančaste boje koje vam ostavljaju prostora da na njih oslikate motive prirode, životinjica ili nekih drugih uniseks motiva koji će se jednako svidjeti i djevojčicama i dječacima.

Napravite kutak u neutralnoj boji drveta pa sve ispunite detaljima u boji. Za osobe koje vole često mijenjati izgled životnog prostora, ovo je najjednostavnije i najjeftinije rješenje. Naime, kad se poželite novog, samo unesete nekoliko novih detalja i cijeli prostor će odisati drugačije.

Neka prostor „raste s vama". Najljepši ukrasi koje možete staviti u bebinu sobi bit će zanimljivi okvirići sa slikama bebice dok je bila u trbuhu, nakon što se rodila i kako raste. Tako ćete uvijek imati o čemu pričati svojoj bebici dok ju hranite ili presvlačite, a interijer će „rasti" zajedno s bebicom. Kasnije ćete moći stavljati i uratke svog djeteta, a ako budete ukrašavali prostoriju zajedno, razvit ćete kod djeteta ukus za lijepo od najranije dobi.

Nauživajte se bjeline. Upamtite kako je ovo jedino razdoblje od sad pa nekih 15-tak godina u budućnost u kojem ćete moći uživati u snježno bijeloj boji. Kad dijete malo ojača, bijela boja bit će vam misaona imenica. Napravite kutak cijeli u bijelom i uživajte u anđeoskoj bjelini dok možete.

Predvidite više mjesta nego vam je potrebno za prvu ruku. Mislite li kako mala beba treba malo mjesta, jako brzo ćete se uvjeriti da to baš i nije tako. Odmah u startu predvidite više mjesta nego trebate i nećete ni biti svjesni kojom brzinom ćete napuniti sav prostor i opet trebati još. Ako ništa drugo, tu su plišane igračke koje kao da se razmnožavaju same od sebe. Koliko god ih poklanjali, bacali i spremali u podrum, količina će samo uporno rasti!

03.06.2011. 18:02:00
Novi komentar
nužno
nužno