« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca

Idealan odmor košta 50.000 američkih dolara

Tvrtka Leggett Platt predstavila javnosti krevet budućnosti Starry Night

Fotografija vijesti
Više o

krevet

,

stanovanje

Starry Night krevet, koji je predstavljen na Las Vegas Electronics Showu (CES) pravo je oličje modernog komfora. Dovoljno je reći da ovo tehnološko čudo sadrži iPod s mogućnošću spremanja čak 400.000 pjesama ili 2000 sati videa, a podržava i WiFi konekciju, surround sustav zvučnika, LCD projektor i DVR. A kao da sve ovo nije već savršeno, firma Leggett Platt odlučila je svom čarobnom krevetu dodati madrac koji vas je u stanju zagrijati ili rashladiti ‘u sekundi’. Kako? Opskrbljen je računalnim sistemom RAM (4GB) koji može detektirati koliko puta se okrećete i mičete u krevetu te ustajete li tijekom noći i koliko često.

Pametan krevet
Nakon što arhivira sve podatke, Starry Night automatski se prilagođava vašim potrebama i ispravlja pogrešan položaj za spavanje tako da diže nagib madraca za 7 stupnjeva. Kada se vratite u ‘zdravi’ položaj, nagib se ponovno spušta.
Nakon što pažljivo arhivira sve podatke, krevet Starry Night automatski se prilagođava vašim potrebama i ispravlja pogrešan položaj za spavanje tako da diže nagib madraca za 7 stupnjeva. Kada se vratite u ’zdravi’ položaj, nagib se ponovno spušta. Ukratko, vaš noćni čuvar vrijedno obrađuje podatke kako bi se ujutro na ekranu računala pojavili mali savjeti kako poboljšati kvalitetu sna. Starry Night krevet prvo će se početi prodavati u američkim trgovinama i to već sredinom ove godine, a cijena će mu biti između 20.000 i 50.000 američkih dolara.    

Piše: Iva Novak
16.01.2008. 21:00:14
Novi komentar
nužno
nužno