« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
kampanja

I Škare-Ožbolt želi savjetodavni referendum o arbitraži

Predsjednička kandidatkinja čestita Sloveniji jer je otišla korak dalje u razvoju demokracije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Vesna Škare-Ožbolt

,

arbitražni sporazum

,

savjetodavni referendum

Nezavisna predsjednička kandidatkinja Vesna Škare-Ožbolt danas je na konferenciji za novinare u Sisku pozvala ostale predsjedničke kandidate, sve političke stranke i posebno predsjednika države Stjepana Mesića da se i u Hrvatskoj raspiše i provede savjetodavni referendum o Sporazumu o arbitraži sa Slovenijom.

Čestitala je Sloveniji što je "inicijativom za održavanje savjetodavnog referenduma o arbitražnom sporazumu otišla stupanj dalje u razvoju demokracije" u odnosu prema Hrvatskoj.

"O tako važnom pitanju treba pitati hrvatske građane što o tome misle, a ne izbjegavati i bježati od znanja i donositi odluke od dalekosežnog značaja bez građana Hrvatske", rekla je Škare-Ožbolt i zaključila da "politika koja se vodi bez građana nije dobar način vođenja naše države".

Podsjetila je da je pozvala predsjednika Mesića da raspiše savjetodavni referendum o Sporazumu o arbitraži, "ali on još nije iznio svoj stav o tom pitanju".

''Za predsjednika države treba doći osoba koja se ne boji suprotstavljati lobijima, koja mora misliti na razvoj zemlje, koja nema repova iza sebe, koja jasno može pokazati svoju imovinsku karticu i koja je nadasve poštena.

Dodala je kako misli da je među predsjedničkim kandidatima vrlo malo onih s takvim vrijednostima.

Pozvala je premijerku Jadranku Kosor da što prije imenuje novog ministra gospodarstva te istaknula kako se s tom odlukom predugo čeka, a to je "prevažno pitanje da bi toliko dugo zemlja bila bez ključnog čovjeka u trenutačno najvažnijemu ministarstvu".

Vesna Škare-Ožbolt ustvrdila je kako "postoji medijska blokada za većinu predsjedničkih kandidata, osim za njih četiri-pet". Isto tako, dodala je, ona je "žena u predsjedničkoj kampanji, a samo se jedna žena forsira, a to nije ona". Pozvala je medije "na ravnopravnost u tretiranju jer službena predsjednička kampanja još nije ni počela".

"Mediji ne trebaju raditi selekciju kandidata, nego to trebaju učiniti birači", zaključila je Vesna Škare-Ožbolt. (hina/metro-portal)

11.11.2009. 15:31:04
Novi komentar
nužno
nužno