« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
SVE PODREĐENO SVETOM OCU

HŽ promijenio vozni red zbog dolaska Pape

U današnjem priopćenju voditeljice Korporativnih komunikacija HŽ-a Mihaele Tomurad-Sušac stoji da je HŽ-Putnički prijevoz cijeli vozni red vlakova podredio prijevozu hodočasnika

HŽ prilagodio vozni red za susret s Papom
HŽ prilagodio vozni red za susret s Papom (Ranko Šuvar/CROPIX)

Hrvatske željeznice (HŽ) prilagodile su cijeli vozni red vlakova prijevozu hodočasnika kako bi se oni 4. i 5. lipnja mogli susresti sa Svetim Ocem Benediktom XVI. za njegova apostolskog posjeta Zagrebu i Hrvatskoj, javlja Hina.

U današnjem priopćenju voditeljice Korporativnih komunikacija HŽ-a Mihaele Tomurad-Sušac stoji da je HŽ-Putnički prijevoz cijeli vozni red vlakova podredio prijevozu hodočasnika u Zagreb i to u prvom redu organiziranih u skupine i prijavljenih HŽ-Putničkom prijevozu preko svojih župa.

Kako se navodi, prijavljene hodočasničke skupine prevest će se posebnim i redovitim vlakovima, a kako bi se uskladio dolazak vlakova s početkom susreta mladih u subotu i svete mise u nedjelju te odlazak vlakova nakon završetka programa, potrebna je posebna organizacija prometa za koju treba osigurati dostatan broj vagona za prijevoz hodočasnika.

Zato će HŽ-Putnički prijevoz ukinuti neke redovite vlakove koji voze 4., 5. i 6. lipnja, a putnici mogu popis tih vlakova pronaći na internetskim stranicama www.hznet.hr te na svim blagajnama i oglasnim pločama na kolodvorima.

Ukupno je prijavljeno oko 12.500 vjernika koji će putovati vlakovima i to pet tisuća s područja Vinkovaca, Osijeka i Požege, 1300 s područja Varaždina, 4500 sa širega zagrebačkog područja, 1500 iz Zadra i Splita te 200 iz Ogulina.

Za prijevoz prijavljenih skupina, dodaje se, tiskane su prigodne hodočasničke prijevozne karte po povoljnijoj cijeni. S obzirom na velik odaziv župa sva raspoloživa mjesta i karte već su rasprodane.

Putnici koji će u vlastitu aranžmanu putovati ili će se u zadnji tren odlučiti za putovanje vlakom, moći će pak kupiti povratne prijevozne karte isključivo na putničkim blagajnama po povlastici od 40 posto od cijene karte, međutim HŽ im neće moći osigurati mjesto za sjedenje u vlaku, a za karte kupljene u vlaku navedeni popust neće vrijediti.

HŽ moli putnike za razumijevanje zbog navedenih promjena u redovitom voznom redu.

20.05.2011. 17:51:00
Novi komentar
nužno
nužno