« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
KRUG SE ŠIRI

Hypo banka istražuje se i u Sloveniji

Od srpnja ove godine u tijeku je istraga slovenskih podružnica Hypo banke, a još se ne zna tko se ispituje ni tko su osumnjičeni

hypo banka afera slovenija
hypo banka afera slovenija (Wikipedia)
Više o

Hypo banka

,

afera Hypo

,

backgammon

I u Sloveniji je u tijeku policijska istraga oko poslovanja slovenskih podružnica austrijske Hypo banke, piše slovenski poslovni dnevnik ''Finance''.

Policijska uprava Ljubljana potvrdila je za spomenuti list da je od srpnja u tijeku istražni postupak u vezi sa slučajem Hypo banke, odbivši dati detalje.

"O nalazima će biti obaviješteno državno odvjetništvo, ali zbog daljnjeg postupanja...ne možemo dati više informacija", naveli su u ljubljanskoj policijskoj upravi, ne želeći odgovoriti je li zahtjev za istragu pokrenut iz Austrije, te tko je u krugu ispitanih, odnosno osumnjičenih.

>> Sanader: U LA-u sam na odmoru, nisam umiješan u aferu Hypo

Više informacija nije bilo moguće dobiti niti od austrijskih organa, dok slovenska središnja banka također nije željela otkriti je li od nje zatraženo davanje podataka o poslovanju Hypo banke u Sloveniji.

Skupina Hypo u Sloveniji je najprije počela poslovati 1994. godine na području leasinga i danas po tvrdnjama medija kontrolira trećinu leasing tržišta u zemlji s bilancom 2,3 milijarde eura. Za bankarske poslove registrirala se 1999. kao posebna banka. Sada je deveta po veličini banka koja posluje u Sloveniji, s oko pet posto tržišnog udjela, 49.000 klijenata i bilancom od 2,33 milijarde eura, navodi "Finance". (hina/metro-portal)

20.08.2010. 11:03:54
Novi komentar
nužno
nužno