« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
POD KONTROLOM

Hvar: Zbog požara evakuiran kamp

Požar je izbio jutros u uvali Pribinje u blizini kampa Vira na otoku Hvaru, a gasi ga 40-ak vatrogasaca i tri kanadera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock/ilustracija)
Više o

zaraženi krastavci

,

zaraza u hrvatskoj

,

horoskop lipanj 2011

Na Hvaru je u ponejdeljak buknuo požar u blizini kampa Vira, a širi se zahvaljujući jakoj buri koja puše na otoku, doznaje se u policiji.

Vatra je buknula oko 9 sati u uvali Pribinje u samoj blizini kampa u kojem se nalazi stotinjak gostiju. S obzirom da vatra nošena jakom burom sve više zahvaća područje oko kampa odlučeno je da se istočni dio kampa preventivno evakuira.

Vatrogasci su s četiri vozila neposredno nakon dojave izašli na mjesto događaja i započeli s gašenjem vatre koja se nošena jakim vjetrom širila po ranije opožarenom području.

Procjena situacije je bila takva da su vrlo brzo angažirane dodatne zemaljske snage, vatrogasci iz Starog Grada i Jelse, tako da je prema informacijama iz DVD-a Hvar na terenu trenutno 40-tak vatrogasaca i sedam vozila. Nešto poslije 10 sati u gašenje su se uključila i tri kanadera, pa se zbog njihove djelotvornosti može reći da je požar pod kontrolom.

Kuće u uvali Pribinja, turisti i zaposlenici kampa nisu ugroženi.

Policija radi na utvrđivanju uzroka i načina izbijanja požara, a opožarena su oko dva hektara zemljišta. (hina/metro-portal)

26.07.2010. 12:28:25
Novi komentar
nužno
nužno