« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
HDZ

HUS organizira prosvjede za vrijeme 44. vinkovačkih jeseni

Danas na konferenciji za novinare u Vinkovcima Potpredsjednik vukovarsko-srijemskoga HDZ-a Tomislav Čuljak poručuje: "Sindikalni prosvjed koji HUS organizira nije primjeren"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić/Cropix )
Više o

HDZ

,

HUS

,

Vinkovačke jeseni

,

44. vinkovačke jeseni

"Vinkovačke jeseni su iznad politike, one su tradicijska manifestacija po kojoj su Vinkovci prepoznatljivi u Hrvatskoj, pa i u svijetu", istaknuo je Čuljak, dodajući kako vjeruje da je sindikalni prosvjed koordiniran s oporbenim političkim strankama.

"Siguran sam da u tome 'prste' ima SDP, a pojedini dužnosnici animiraju ljude po gradu kako bi prosvjed bio što masovniji", rekao je Čuljak.

Čuljak je istaknuo da se protiv vlade vodi snažna kampanja koja se, kako je rekao, sada spušta i na lokalnu razinu, a svrha joj je poljuljati poziciju kandidata HDZ-a Andrije Hebranga uoči predsjedničkih izbora.

"On će pobijediti uz potporu članova stranke i naših simpatizera", zaključio je Čuljak.

Na konferenciji za novinare sudjelovao je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koji je ocijenio da stanje u županijskome gospodarstvu nije lako, no nije ni kritično.

"O svim gospodarskim i socijalnim temama razgovaramo sa socijalnim partnerima", rekao je Galić i podsjetio da je vukovarsko-srijemsko Gospodarsko-socijalno vijeće od Vladina ureda za socijalno partnerstvo dobilo nagradu kao najbolje u Hrvatskoj.

U organizaciji HUS-a sindikalni prosvjedi počinju 9. rujna u Vinkovcima, a zatim će se održati u Osijeku, Šibeniku, Puli, Rijeci, Splitu te 15. rujna u Zagrebu.

Izvor: Hina

21.08.2009. 12:57:55
Novi komentar
nužno
nužno