« Zagreb
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
DAN OČEVA

HURR i Čisteći medvjedići u akciji čišćenja parka u Srednjacima

Akcija čišćenja, čitanje slikovnica, kreativne radionice, predavanja i druženje za sve roditelje, klince i one koje roditeljstvo tek čeka

Bit će zabavno...
Bit će zabavno... (Arhiva)
Više o

Dan očeva

,

Srednjaci

Dan očeva obilježava se u 52 države, no na različite datume. Prvi zabilježeni Dan očeva održao se davne 1908. godine u SAD - u kada je u velikoj rudarskoj katastrofi život izgubilo 250 očeva koji su radili u rudniku. U Hrvatskoj dan kada slavimo očinstvo obilježavamo 19. ožujka, na sam dan Sv. Josipa. Ove godine Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) pripremila je poseban zabavno-edukativni program za cijelu obitelj. Organizaciji pridružili su se i Čisteći medvjedići pa će sudionici, roditelji i njihovi klinci u subotu 19. ožujka pomoći očistiti dječji parkić u gradskoj četvrti Srednjaci (Ulica Hrvoja Macanovića 8).

PROGRAM :

10:00 - 10:10 h - pozdrav organizatora HURR-a

10:10 - 10:30 h - Tomo Vega, čitanje slikovnice

10:30 - 10:50 h - tata Juraj i priče o obiteljima u svijetu životinja

10:50 - 11:40 h - Čisteći medvjedići - druženje i čišćenje parkića

11:40 - 12:00 h - dijeljenje nagrada

Moderatorica: Melita Požgaj / tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo

Program počinje u 10 sati s čitanjem slikovnice Tome Vege „Grga traži obitelj". Vega je plesač, koreograf, trener i autor dječjih slikovnica čiji junaci razbijaju stereotipe, a priča koju je pripremio za subotu bit će interesantna i malima i velikima. Tata Juraj djeci će uz zanimljive prikaze ispričati kako neke životinje osnivaju svoje obitelji i kako se zajedno brinu za potomke. A zatim će igru povesti volonteri inicijative „Čisteći medvjedići" s kojima će roditelji i djeca očistiti park Srednjaci. Alat i opremu osigurat će organizatori, a na sudionicima je da donesu dobru volju i vedar duh.

Na kraju programa slijedi darivanje i nagrade sponzora i donatora. Za sve vrijeme trajanja programa održavat će se i kreativna radionica na kojoj će djeca crtati svoje tate. Dječji crteži bit će krajem godine izloženi u knjižnici Grada Zagreba u okviru izložbe „Sretno djetinjstvo".

Podržimo očeve, ravnopravnost među roditeljima i snagu međusobnog pomaganja i podrške u odgoju djece. Zajedno možemo više: očistiti parkić, poboljšati društvo, stvoriti bolje sutra za naše klince.

Poruka za 19. ožujka 2022. je: „Dragi tate, sretan vam Dan očeva i svaki dan u kojem bezuvjetnom ljubavlju volite i čuvate našu djecu."

Aktivnost obilježavanja Dana očeva bit će na otvorenom, uz poštivanje svih trenutnih epidemioloških mjera, a sudjelovanje je besplatno.

Web: www.ravnopravno-roditeljstvo.com

Facebook: www.facebook.com/Ravnopravno

Akciju je podržala Radenska, Povrće i Voće Svemoguće, Amazinga, Forset d.o.o. i mnogobrojni tate s donacijama kojima će nagraditi djecu. 

19.03.2022. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno