« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
POMOĆ NAJUGROŽENIJIMA

Humanitarci se uspjeli probiti do civila u Homsu

"ICRC i Sirijski arapski Crveni polumjesec počeli su dijeliti pomoć u naselju Abel, udaljenom 3 km od središta Homsa", izjavio je glasnogovornik Crvenog križa

Više o

Sirija

,

Crveni križ

,

humanitarna pomoć

,

Crveni polumjesec

,

Homs

Humanitarni djelatnici Međunarodnog odbora Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u nedjelju su počeli dijeliti humanitarnu pomoć u predgrađu sirijskog grada Homsa i namjeravaju pomoć razdijeliti i u drugim naseljima oko Homsa, gdje je dio obitelji koje su uspjele pobjeći iz razorene četvrti Baba Amr našlo utočište, objavio je ICRC u nedjelju, javlja Hina.

"ICRC i Sirijski arapski Crveni polumjesec počeli su dijeliti pomoć u naselju Abel, udaljenom 3 km od središta Homsa", izjavio je glasnogovornik ICRC-a Hidžam Hasan u Ženevi.

"Naša je namjera produžiti i u naselja al Inšat i al Tavzi u Homsu i tamo podijeliti pomoć lokalnom stanovništvu i obiteljima koje su pobjegle iz Baba Amra i tu našle utočište", rekao je Hasan dodavši kako je to pozitivan razvoj događaja, ali humanitarci "danas žele ući u Baba Amr".

Humanitarna pomoć koja se dijeli sastoji se od hrane, pokrivača i higijenskih potrepština, a dobrovoljci Crvenog križa također pružaju najnužniju medicinsku pomoć.

04.03.2012. 13:18:01
Novi komentar
nužno
nužno