« Život
objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana
ZANIMLJIVO

Huawei Health Lab radi sjajne stvari

Hoće li otvaranje Huawei Health laboratorija ubrzati razvoj tehnološkog sektora nosivih pametnih uređaja

Huawei Health Lab
Huawei Health Lab (Huawei)
Više o

Huawei Health Lab

 Baš kad smo mislili da smo vidjeli većinu najnovijih tehnoloških inovacija na predstavljanju #FashionForward razvojne vizije u Barceloni početkom rujna, brand Huawei je već napravio novi korak unutar svoje strategije nosivih proizvoda. Dok se drugi brendovi fokusiraju na lansiranje jednog proizvoda za drugim u ubrzanom tempu, Huawei je umjesto toga izgradio novi istraživački laboratorij u Helsinkiju u Finskoj kako bi unaprijedio svoje tehnološke inovacije i patente kod nosivih uređaja. Iako bi se otvoreni znanstveni pristup tehnologiji mogao protumačiti kao nekonvencionalan potez u današnjem okružju tržišnog natjecanja, prije svega ga možemo protumačiti kao zdrav iskorak koji pokazuje predanost brenda kvaliteti i korisničkom iskustvu.

Konkretno, najnoviji pametni sat branda - HUAWEI WATCH GT 4, bit će sastavni dio testiranja HUAWEI Health Lab iskustva, omogućavajući korisnicima primjenu različitih značajka sata i nadograđenih algoritama u simulacijama stvarnih scenarija korištenja. Iako je sat hvaljen zbog svojih naprednih dizajnerskih aspekata, istraživački sadržaji laboratorija istaknut će napredne značajke praćenja zdravlja i fitness spreme, počevši s praćenjem kalorija putem aplikacije Stay Fit i najnovijih fitness opcija putem značajke TruSportTM.

Donosimo kako će HUAWEI Health Lab revolucionirati budućnost nosive opreme za fitness.

Istraživačka oprema profesionalnog ranga koja pokriva testiranje više od 20 vrsta sportova

Nakon uspostave dvaju uspješnih zdravstvenih laboratorija u Xi'anu i Songshan Lakes u Kini, Huawei tim za istraživanje i razvoj pametnih nosivih uređaja počeo je planirati širenje svojih istraživačkih pogona na globalnoj razini. Prema nekim izvorima, planovi za HUAWEI Health Lab u Europi dodatno su ohrabreni kada je Huawei u suradnji s Ipsosom proveo istraživanje na 8.000 sudionika diljem regije gdje je otkriveno da veliki broj Europljana, čak 91% anketiranih, želi napredovati u barem jednom aspektu zdravstvenog stanja, kao i da 50% njih nije zadovoljno razinom svoje forme.1

Finski laboratorij dolazi s višenamjenskom trakom za trčanje s instrumentima za dubinsku statistiku koja uključuje testiranje čak i sportova za korisnike u invalidskim kolicima. Također, tu se nalazi otvoreni prostor teretane s raznim trenažerima i opremom za kardio vježbe, napredni skijaški simulator i protustrujni bazen, od čega je svaki od spomenutih terena usklađen s popularnim sportskim interesima europskih korisnika. U istraživanju koje je objavila Statista, neki od najviše rangiranih sportova u Europi su trčanje, skijanje, biciklizam i plivanje. S pokrivenih preko 20 opcija sportova, europski korisnici, početnici ili profesionalci, moći će testirati i poboljšati svoje kondicijske sposobnosti na dostupnim stanicama unutar Health Lab. Simulator skijanja i protustrujni bazen dolaze sa strojno upravljanim značajkama koje omogućuju stvaranje uvjeta kao u stvarnom životu. Na primjer, skijaški simulator dodaje podesivu brzinu, nagib , interaktivne rute i stupove skijanju, dok protustrujni bazen donosi podesivu temperaturu, kvalitetu i dinamičke vodene mlaznice koje mogu proizvesti strujni protok do 350 m3/h, stvarajući dojam" beskonačne" udaljenost koja optimizirano testira performanse.

Integracija najnaprednijih tehnologija Huawei pametnih satova s modelima HUAWEI WATCH GT 4

Nakon nedavnog predstavljanja, HUAWEI WATCH GT 4 je dobio gomilu pohvala za svoj vrhunski dizajn i napredne značajke praćenja zdravlja. Ali s toliko pozornosti na ta dva aspekta, došlo je vrijeme da ovaj sat dokaže i svoje mogućnosti praćenja fitnessa unutar testnih poligona HUAWEI Health Laba. Laboratorij će koristiti HUAWEI WATCH GT 4 za svoje svakodnevne istraživačke sesije, koje će uključivati njegove novouvedene značajke kao što je praćenje kalorija putem Stay Fit aplikacije, kao i značajke poboljšane holističke procjene aktivnosti putem Activity Rings i TruSportTM te znanstveno utemeljen okvir za fitness s više od 100 sportskih načina. TruSportTM je stvoren upravo na finskom tlu u istraživačkom centru u Helsinkiju koji je osnovao Huawei. Znanstveni sustav za upravljanje sportom može inteligentno dešifrirati sedam glavnih sportskih fizioloških pokazatelja kao što su maksimalni unos kisika, kalorije, aerobni/anaerobni pritisak treninga, opterećenje treninga, vrijeme oporavka, predviđanje izvedbe i izvedba u stvarnom vremenu. Pomoću ove statistike TruSportTM može kvantificirati sposobnost trčanja korisnika, bilježiti i analizirati podatke o treningu, pružiti personalizirane prijedloge za trening i planove treninga te pomoći korisnicima da održe znanstveno utemeljeni pristup sportu i zdravom stilu života.

Značajka detekcije kalorija unutar Stay Fit aplikacije koristi AI algoritam za poboljšanje točnosti potrošnje energije prema unosu i sagorijevanju kalorija. Algoritam pokreće najsuvremenija Huawei TruSeenTM 5.5+ tehnologija praćenja otkucaja srca, koja donosi i veću točnost praćenja kalorija u usporedbi s glavnim algoritmima koji se koriste u industriji. Zajedno s prstenovima aktivnosti, sudionici u laboratoriju mogu lako pratiti razinu aktivnosti koju su postigli u svakoj zoni treninga, dobivajući statistiku svog napretka i procjenu izvedbe u stvarnom vremenu i na licu mjesta. HUAWEI WATCH GT 4 koristi se u HUAWEI Health Lab-u za procjenu ljudskog kardiopulmonalnog kapaciteta (maksimalnog volumena O2), što omogućuje istraživačima da znanstveno procijene sportsku izvedbu, pa čak i točnije ocijene ljudske sportske sposobnosti u svrhu poboljšanja sigurnosti vježbanja.

Budućnost sportske znanosti i nosive tehnologije vođena istraživanjem

Sve u svemu, HUAWEI Health Lab donosi dobre vijesti ne samo za Huaweijeve buduće inovacije, već i za industriju u cjelini. Laboratorij je Huaweiju pružio put za uspostavljanje simbiotičkih partnerstava s lokalnim i regionalnim institucijama u regiji kako bi se poboljšali istraživački programi sportske znanosti gdje Huawei djeluje kao industrijski partner pružajući svoje tehnologije pametnih satova kao glavni medij za provođenje istraživanja. Tvrtka je izrazila svoje planove za partnerstvo s institucijama i stručnjacima u Europi specijaliziranim za paraolimpijske sportove radi što boljeg razvoja algoritma za prilagodbu i učinkovitost svojih budućih pametnih nosivih uređaja upravo za tu skupinu korisnika. Svi pozitivni rezultati u ovom segmentu bi definitivno mogli poboljšati inkluzivnost u sportskog sektora i popuniti postojeću prazninu na tržištu pametnih satova. Uz mnoge tekuće suradnje u istraživanju kardiovaskularnog zdravlja, Huawei radi na širenju svojih partnerstava u istraživanju šireg pojma zdravlja s više europskih zdravstvenih instituta. To uglavnom uključuje zdravstvena istraživanja glukoze u krvi, koja će pomoći korisnicima u ranoj identifikaciji rizika od hiperglikemije putem algoritama fraktalne dimenzije glukoze u krvi.

Osnivanje HUAWEI Health Laba u Helsinkiju jasno pokazuje da tvrtka ne cilja samo na razvoj svojih nosivih proizvoda u smjeru usmjerenom na modu, već i na sve druge uporabne mogućnosti svoju inovativnu tehnologiju.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja te se njima koristi trećina svjetske populacije. Četrnaest centara za istraživanje i razvoj postavljeno je u zemljama diljem svijeta, uključujući Njemačku, Švedsku, Indiju i Kinu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaju, usluge „u oblaku" (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 30 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta.

1 Prosjek zemalja se odnosi na kvantitativno online istraživanje koje je proveo Ipsos u Njemačkoj, Poljskoj, Španjolskoj, Italiji, Rumunjskoj, Bugarskoj, Turskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Uzorak od 8019 ispitanika, ljudi u dobi od 18 do 64 godine, u listopadu 2023.

07.11.2023. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno