« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
STVARNO?

HTC ušao u tržišta u nastajanju i toga se stide

Iako je HTC-u razvoj i prodaja jeftinih modela bio samo usputna nadopuna poslovanju s top modelima, promijenili su strategiju

HTC se vratio u low-end
HTC se vratio u low-end (Arhiva)
Više o

problemi

,

HTC

,

poslovanje

Da je HTC  u financijskim teškoćama već i osnovnoškolci znadu. Samo dva uzastopna kvartala financijski gubitak je iznosio 140 milijuna $.  Zato su otpustili dio radnika, prodali neke nekretnine i sve javnosti prikazali kao dio plana restrukturiranja. U međuvremenu su počeli jeftino prodavati u zemljama u razvoju neke modele iz ponude i nisu nidje to istaknuli. 

Potonji HTC poslovni potez pokazao je kako strategija transformacije ide sasvim u drugom smjeru. Iako je HTC-u razvoj i prodaja jeftinih modela bio samo usputna nadopuna poslovanju s top modelima, promijenili su strategiju. Je li razlog pokušaja nametnanja u zemljama u razvoju sve tanji bankovni račun ili žele očistiti zalihe, teško je dati jedinstveni odgovor.

Eto, na primjer, HTC u Bangladešu ima u prodaji šest low-end pametnih telefona, uključujući Desire 626, 620 i 526, po cijeni od 150 dolara. Pitate li se: zašto ih prodaju toliko jeftino s obzirom na cijene u Lijepoj našoj? Žestoka je konkurencija. Potrošači u zemljama u razvoju imaju na izbor hrpetine android temeljenih uređaja ispod 200 dolara. Osobito su opskrbljeni modelima "kineske legije" proizvođača. Također je Google u tim zemljama pokrenuo Android One program s prodajom uređaja po 100 dolara. Samsung nudi modele temeljene na Tizen operativnom sustavu, opet ispod 100 dolara.

Više pročitajte na portalu Preporučamo.com

23.10.2015. 10:16:00
Novi komentar
nužno
nužno