« Hrvatska
objavljeno prije 6 mjeseci i 28 dana
HVALEVRIJEDNO

HT donirao starijima

Hrvatski Telekom donirao tablet uređaje i besplatni internet za još 16 domova za starije u sklopu nacionalnog programa Generacije zajedno

Generacije zajedno
Generacije zajedno (HT)
Više o

HT

,

donacija

,

Generacije zajedno

Nacionalni program digitalne edukacije starijih osoba Generacije zajedno, koga Hrvatski Telekom provodi u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, dobio je svoj nastavak. Počela je druga faza programa u sklopu koje je Hrvatski Telekom donirao tablet uređaje i besplatan internet za novih 16 domova za starije diljem Hrvatske.

Ustanove koje su primile donaciju i sudjeluju u drugoj fazi ovog programa Hrvatskog Telekoma su: Sestre Mace Dom, Dom socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe Varaždin, Dom za starije osobe Medimar Prigorje, Dom za starije i nemoćne Alfredo Štiglić, Dom za starije osobe Ježdovec, Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec, Dom za starije i nemoćne Noni, Dom za starije i nemoćne osobe Đakovo, Dom za starije i nemoćne osobe Sv. Katarina, Dom za starije i nemoćne osobe Domus Christi, Dom za starije osobe Vela Luka, Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe Majka Marija Petković, Dom za starije i nemoćne osobe Trnje, Dom za starije i nemoćne Raša, Dom za starije i nemoćne osobe sv. Antun i Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

U prvoj fazi projekta Generacije zajedno, koji je dio širega društveno-odgovornog koncepta U dobrim rukama, Hrvatski Telekom je donirao tablet uređaje za 15 domova. Tijekom 2020. godine korisnici domova prošli su i edukaciju korištenja digitalnih alata, poput načina na koji uspostaviti WhatsApp video pozive, a sve kako bi mogli ostati povezani sa svojim obiteljima i prijateljima.

Zahvaljujući ovom programu čak 400 korisnika domova obavilo je više od 2.000 poziva u ukupno trajanju više od 6.000 minuta. U programu su sudjelovali i članovi Kluba volontera HT Grupe, a dosad je projektom povezano više od 1.300 osoba.

Piše: Sanja Ledinek
08.05.2021. 18:57:00
Novi komentar
nužno
nužno