« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
HVALOSPJEV KOALICIJI

HSS sa programske skupštine poručio da stoji uz Vladu

Josip Friščić i Jadranka Kosor potvrdili su partnerstvo, a naziru se i naznake budućeg čvršćeg povezivanja u predizbornoj koaliciji

(Vlado Kos/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

HDZ

,

Vlada

,

HSS

,

Josip Friščić

,

Jadranka Kosor

,

Andrija Hebrang

,

koalicija

,

programska skupština

Hrvatska seljačka stranka (HSS) održala je danas u Zagrebu programsku glavnu skupštinu na temu "Ravnomjerni regionalni razvoj i ustroj lokalne i područne samouprave" na kojoj su uz delegate HSS-a iz svih krajeva Hrvatske sudjelovali i predstavnici koalicijskih partneri, među kojima i predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor koja ih je pozvala na pripremu za iduće parlamentarne izbore.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić istaknuo je da "koalicijska vlada premijerke Jadranke Kosor u HSS-u doista imala i imati će ubuduće partnera, koji joj, s obzirom na ravnopravan dijalog i poštivanje dogovora, daje punu podršku. "Naročito u borbi protiv korupcije, koja je rak rana hrvatske države, ali i hrvatskog društva", rekao je.

Friščić je istaknuo da je u ustroj lokalne i područne samouprave uloženo puno truda, energije i novaca te da baš zato projekt regionalnoga razvoja ne smijemo dovoditi u pitanje, tretirajući ga kao puki trošak koji bismo mogli smanjiti hirovitim brisanjem općina, gradova i županija - i to pod izlikom da ćemo na taj način pridonijeti oporavku državnog proračuna.

Kosor je istaknula da imaju odličnu, primjerenu suradnju, a temelj te suradnje je uzajamno poštovanje i uvažavanje u svakom trenutku - u trenutku donošenja teških odluka i kad misle drugačije. Rekla je kako vjeruje da će to biti i temelj njihova uspjeha na sljedećim parlamentarnim izborima i da se za te izbore polako treba pripremati unatoč činjenici što dolazi teška 2010. godina.

Kosor: ova koalicija bi mogla napraviti projekt za parlamentarne izbore

Kosor je na upit novinara znači li taj poziv HSS-ovcima da u HDZ-u već razmišljaju o nekom novom čvršćem povezivanju, o predizbornoj koaliciji, odgovorila da će o tome razgovarati unutar koalicije.

"Mislim da bi ova koalicija mogla napraviti neki projekt za sljedeće parlamentarne izbore", istaknula je Kosor. Rekla je da će nastaviti razgovore i sa HSS-om, da su njihova iskustva jako dobra, i kako vjeruje da govori i u ime drugih članova koalicije - i HSLS-a i SDSS-a, ali i zastupnika nacionalnih manjina koji podupiru vladu - da je to dobra koalicija gdje uspostavljaju i dalje odnos uzajamnog poštovanja i uvažavanja.

Izaslanica predsjednika i politička tajnica HSLS-a Dorica Nikolić istaknula je da HSLS i HSS imaju dovoljno i pozitivnog i negativnog iskustva i nije slučajno da su i u ovim teškim vremenima opet zajedno na pitanjima koje muče sve u Hrvatskoj te da dosta dobro surađuju.

Nazočne su, među ostalim, pozdravila i dvojica predsjedničkih kandidata - Andrija Hebrang i i Milan Bandić.

Predsjednički kandidat HDZ-a i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang poručio je HSS-ovcima kako je siguran da će njihova suradnja i u budućnosti biti jaka kada će voditi politiku s Pantovčaka.

Nezavisni predsjednički kandidat i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić HSS-ovcima je rekao da se osjeća kao među svojima, jer mu je politika HSS-a i načela kojima se vodio Stjepan Radić vrlo bliska, i odgojem i političkim preferencijama. (hina/metro-portal)

19.12.2009. 19:53:01
Novi komentar
nužno
nužno