« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ČIŠĆENJE

Hrvoje Vojković istupio iz HSLS-a

VIDEO - Vojković je nakon sjednice Središnjeg vijeća stranke poručio da nije više htio biti u političkom blatu u kojem ne može biti čist nitko tko se valja u njemu

(ezadar.hr)
Više o

HSLS

,

Darinko Kosor

,

Hrvoje Vojković

Potredsjednik HSLS-a Hrvoje Vojković izjavio je večeras, pošto je izišao sa sjednice Središnjeg vijeća HSLS-a, da je istupio iz stranke te da je na sjednicu tog stranačkog tijela došao iznijeti svoje razloge za to, a da je ispisnicu iz stranke poslao još danas popodne.

''Nisam više htio biti u političkom blatu u kojem ne može biti čist nitko tko se valja u njemu'', poručio je Vojković.

Upitan o mogućoj smjeni i s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja, Vojković je rekao kako je spreman na sve scenarije. "Nisam rođen na mjestu predsjednika uprave Croatia osiguranja, imam svoju matičnu profesiju i više poslovnih projekata", poručio je Vojković.

Članovi Središnjeg vijeća HSLS-a večeras su gotovo jednoglasno usvojili prijedlog o suspenziji Hrvoja Vojkovića sa mjesta potpredsjednika stranke, izjavio je novinarima Darinko Kosor.

U raspravi je bilo gotovo stopostotno jedinstvo glede Vojkovićeve suspenzije, rekao je Kosor i dodao kako je raspravi nazočio i sam Vojković. "On je iznio svoje argumente, a kad je vidio stanje na vijeću, podnio je pisanu ostavku i pobjegao sa sjednice", naglasio je.

O Vojkovićevoj se suspenziji nije glasovalo jer je, po Kosorovim riječima, Vojković podnio ostavku koji su oni samo prihvatili. "Nije trebalo glasovati ako je Vojković istupio", kazala je predsjednica vijeća Đurđa Adlešič.

Glede mjesta čelnika Croatia osiguranja Kosor je ustvrdio kako "HSLS nije trgovačka stranka, a odluku o tome će ostaviti vladi i nadzornom odboru".

"Na stranačkoj koordinaciji predložit ćemo da novi direktor Croatia osiguranja bude nestranačka osoba, koja će biti stručnjak i koja će na pravi način obavljati svoj posao", rekao je Kosor.

Komentirajući Vojkovićeve optužbe da napušta stranku jer se ne želi valjati u političkom blatu, Kosor je ustvrdio kako je Vojković "možda mislio na blato sa svoje vikendice". HSLS sigurno nije u blatu i mi ćemo i dalje nastaviti jedinstveno raditi, poručio je Kosor, dodavši kako koalicija ide dalje, a HSLS je čvrst HDZ-ov partner.

Za Ivana Čehoka, koji je napustio sjednicu prije završetka, Adlešič je kazala da je "izišao nakon rasprave". "Kako sam ja shvatila, nije se radilo ni o kakvu posebnu činu", rekla je, ne želeći se izjasniti je li Čehok bio protiv Vojkovićeve suspenzije.

Hrvoje Vojković napustio je večeras sjednicu Središnjeg vijeća rekavši novinarima kako je došao iznijeti svoje razloge za istupanje iz stranke te da je ispisnicu iz stranke poslao još danas.

Za novog potpredsjednika izabran je gradonačelnik Varaždinskih Toplica Dragutin Kranjčec.

(hina/metro-portal/Infopunkt)

03.02.2010. 20:01:13
Novi komentar
nužno
nužno