« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina
RASPORED

Hrvatski tenisači na Wimbledonu

Karlović protiv Lacka, Čilić protiv Martina, Ljubičić protiv Querreya, Karanušić protiv Beckera i Šprem protiv Kulikove

(Corbis)
Više o

Grand Slam

,

Marin Čilić

,

Ivo Karlović

,

Ivan Ljubičić

,

Roko Karanušić

,

Karolina Šprem

,

Wimbledon

Hrvatski tenisači Marin Čilić, Ivo Karlović, Ivan Ljubičić, Roko Karanušić i Karolina Šprem, jedina hrvatska tenisačica na trećem Grand Slam turniru sezone, doznali su imena protivnika u prvom kolu Wimbledona.

Prvi hrvatski reket Marin Čilić igrat će protiv Španjolca Alberta Martina. Ivo Karlović odmjerit će snage protiv Slovaka Lukasa Lacka. Roko Karanušić će igrati protiv Nijemca Benjamina Beckera, a Karolina Šprem u prvom kolu će zaigrati s Ruskinjom Reginom Kulikovom. Ivana Ljubičića očekuje Amerikanac Sam Querrey, no Ljubičićev nastup je i dalje upitan zbog jučerašnje ozlijede gležnja na ATP turniru u Eastbourneu.

Čilić je do sada jednom igrao protiv 30. godišnjeg Španjolca, trenutačno 94. tenisača svijeta. Ove godine u Chennaiju, a gdje je s 2:0 slavio Čilić. Ljubičić je također bio uspješan u jedinom dosadašnjem susretu protiv Querreya, 46. tenisača svijeta. Igrali su 2007. godine u Lyonu, a Ljubičič je slavio 7:6, 7:6. Ivo Karlović i 21-godišnji Slovak nikada nisu igrali jedan protiv drugog, baš kao niti Karanušić i Becker, koji je 82. tenisač svijeta.

Karolina Šprem po prvi put će se susresti s 20-godišnjom Ruskinjom, trenutačno 191. tenisačicom svijeta. Za Karolinu će to biti peti nastup u Wimbledonu, prvi nakon 2006. Najbolji rezultat je ostvarila 2004. godine kada je stigla do četvrtfinala.

Izvor: Hina

19.06.2009. 14:43:17
Novi komentar
nužno
nužno