« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
SUBMANIA APNEA

Hrvatski ronioci postavili nove nacionalne rekorde

Na bazenu u zagrebačkim Utrinama tijekom vikenda održan je Submania apnea kup na kojem su pali rekordi u dinamici s perajama

(Robert Frković/Cropix)
Više o

ronjenje

,

Goran Čolak

,

Lidija Lijić

,

Mihaela Romić

,

Submania apnea kup

,

Dajana Zoretić

,

Samo Jeranko

,

Michael Mrozowski

,

Nikola Štorga

Hrvatski ronioci na dah Lidija Lijić i Goran Čolak postavili su ovaj vikend na Submania apnea kupu koji je održan na bazenu Utrina u Zagrebu nove nacionalne rekorde u disciplinama dinamika s perajama koji sada iznose 181 m u ženskoj konkurenciji i 233 m u muškoj.

Peti po redu Submania apnea kup održan je u organizaciji Ronilačkog kluba Submania, Zagrebačkog ronilačkog saveza i Zagrebačkog športskog saveza. Natjecanje je prevedeno po pravilima i standardima AIDA-e, krovne svjetske udruge za ronjenje na dah, a natjecatelji i natjecateljice nastupili su u tri bazenske discipline: statika, dinamika s perajama i dinamika bez peraja. Osim hrvatskih ronilaca natjecali su se i ronioci iz Slovenije, Srbije i Poljske.

Lidija Lijić je uspjela postaviti novi nacionalni rekord u dinamici s perajama koji sada iznosi 181 m, a to joj je donijelo i prvo mjesto.

Goran Čolak je na ovom Submania kupu pokušao oboriti svjetski rekord u disciplini dinamika s perajama, ali unatoč izvrsnoj izvedbi s preronjenih 233 m, nije u tome uspio. No to je novi nacionalni rekord i Čolaku je to osiguralo prvo mjesto na Kupu.

Prvo mjesto u disciplini dinamika bez peraja kod žena osvojila je Riječanka Dajana Zoretić s rezultatom 125 m, a u istoj disciplini kod muškaraca pobijedio je Samo Jeranko iz Slovenije s preronjenih 152 metra.

U statici, tj. zadržavanju daha, u muškoj konkurenciji pobijedio je Poljak Michael Mrozowski rezultatom od 6 minuta i 31 sekunde. Najbolji Hrvat u disciplini statika bio je Nikola Štorga (RK Geronimo) sa rezultatom 6 minuta i 12 sekundi i trećim mjestom.

U ženskoj konkurenciji najbolja u statici bila je Mihaela Romić (RK Geronimo) sa 6 minuta i 1 sekunda.

U ekipnom poretku prvi je RK Geronimo (Hrvatska) ispred DPR Tuljnji (Slovenia) i STD Svet ronjenja iz Srbije. (hina/metro-portal)

16.11.2009. 13:35:39
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Apartmani
    23.01.2010. 12:18
    bravo! svaka čast :) ja nemogu roniti dulje od par sekundi
Novi komentar
nužno
nužno