« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
WOW!

Hrvatski jezik u biranom hi-tech društvu

Riječ je o najmodernijoj tehnologiji koja omogućuje istodobno komuniciranje s drugim ljudima, bez obzira na jezik kojim govore

MUAMA Enence Instant Translator
MUAMA Enence Instant Translator (Muama)
Više o

prevoditelj

,

MUAMA Enence Instant Translator

Visokotehnološki japanski izum MUAMA Enence Instant Translator omogućuje komuniciranje na 40 svjetskih jezika, među kojima i na hrvatskom jeziku, piše njemački portal WOWTechLife/Advertorial.

Naime, tvrdi portal, riječ je o najmodernijoj tehnologiji koja omogućuje istodobno komuniciranje s drugim ljudima, bez obzira na jezik kojim govore. "Ovaj mali, ali genijalni uređaj odmah prevodi na preko 40 jezika, među kojima je i hrvatski jezik, ističe WOWTechLife i dodaje kako uređaj olakšava i ubrzava komunikaciju.

Sada se, ističe, uz pomoć tog uređaja može komunicirati na putovanjima, poslovnim sastancima ili kad god se poželi govoriti na drugom jeziku. Uređaj je načinjen jednostavno kako bi ga svatko mogao koristiti, premda je opremljen najnovijom tehnologijom, napominje WOWTechLife i dodaje kako je sve što treba učiniti odabrati jezik na kojem se želi razgovarati i snimiti svoje riječi ili fraze.Uređaj omogućuje dvjema osobama da međusobno razgovaraju na dva različita jezika.

Treba, dakle, klikniti na gumb "A" i govoriti, potom otpustiti tipku "A" pa će Enence Instant Translator automatski prevesti izgovorenu riječ na odabrani jezik, pri čemu će inozemni sugovornik čuti prijevod na svoj jezik. Klikneli se gumb "B", neka onda govori sugovornik iz inozemstva. Kad se se otpusti gumb "B" uređaj će automatski prevesti izgovorenu riječ na vaš materinji jezik.

Uređaj, između ostaloga, omogućuje komunikaciju na indonezijskom, tagalogu (filipnski), bugarskom, tradicionalnom kineskom, engleskom, hindu, japanskom, njemačkom, španjolskom, nizozemskom, thai, portugalskom, ruskom, arapskom, mađarskom,, finskom, poljskom, vijetnamskom, slovačkom, katalonskom, hebrejskom,, malajskom, korejskom, francuskom, talijanskom, grčkom, češkom, turskom, ukrajinskom, norveškom i hrvatskom jeziku.

05.08.2019. 09:44:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Andriana
    15.03.2021. 15:38
    Gdje se može nabaviti u HR ili BIH i po kojoj cijeni?
Novi komentar
nužno
nužno