« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ima pametnih...

Hrvatski inovatori uspješni na izložbi u Taipeiu

Zlatna odličja osvojili su Ivan Matuna za inovaciju INDESI i Stipan Orčić za posudu za pranje voća i povrća.

Više o

Ivan Matuna

,

Stipan Orčić

,

Bojan Ciglenečki

Na Petoj međunarodnoj izložbi inovacija i tehnologija INST 2009., održanoj u Taipeu, na Tajvanu, hrvatski su inovatori osvojili dvije zlatne, jednu srebrnu, dvije brončane i pet posebnih nagrada, izvijestio je danas Hrvatski savez inovatora.

Na Tajvanu, drugom najbrže rastućem gospodarstvu u Aziji i šestom u svijetu, predstavljeno je šest hrvatskih inovacija.

Zlatna odličja osvojili su Ivan Matuna za inovaciju INDESI i Stipan Orčić za posudu za pranje voća i povrća.

Srebrno odličje osvojili su Vilko Žiljak, Klaudio Pap, Jana Žiljak-Vujić i Ivana Žiljak za zaštitni infracrveni tisak s procesnim bojama.

Brončana odličja osvojili su Bojan Ciglenečki za inovaciju Eko-clean i Ozren Orešković iz tvrtke "Veski" za uređaj za snimanje i trajni nadzor prijelaznih pojava, CoDiS TR.

Posebnu nagradu Tajvanskoga saveza za promicanje inovativnih proizvoda TIPPA osvojila je Ivana Drčec iz tvrtke "Cyclops" za inovaciju REFIT software, te Ivan Matuna za inovaciju INDESI.

Posebnu nagradu Tajvanskoga saveza inovatora TIA osvojili su Vilko Žiljak, Klaudio Pap, Jana Žiljak-Vujić i Ivana Žiljak za zaštitni infracrveni tisak s procesnim bojama.

Hrvatski savez inovatora dobio je nagradu "Foreign friendship award", a zagrebački Savez inovatora nagradu za uspješan nastup na izložbi.

Hrvatski savez inovatora dodijelio je specijalnu nagradu tvrtki KUO-HO TECHNICAL CERAMIC Co. iz Tajvana za specijalnu keramičku oštricu.

Izložba inovacija u Taipeu održana je od 24. do 27. rujna u Svjetskome trgovinskom centru na više od 15.000 metara četvornih, a predstavilo se 695 izlagača iz 16 zemalja s 2000 inovacija.

29.09.2009. 15:57:27
Novi komentar
nužno
nužno