« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SP BRAZIL 2014

Hrvatska zgazila Kamerun, Čile poslao Španjolsku kući

Hrvatska je u paklu Amazone pobijedila Kamerun 4:0 uz dva gola Mandžukića, Čile deklasirao Španjolce koji osramoćeni moraju kući

Mandžo je s dva gola dotukao Kamerun
Mandžo je s dva gola dotukao Kamerun (Arhiva)
Više o

Ivica Olić

,

Mario Mandžukić

,

Ivan Perišić

,

SP u Brazilu

,

Hrvatska Kamerun

,

Čile Španjolska

,

Nizozemska Australija

Hrvatska je pobijedila Kamerun 4:0 u nemogućim uvjetima Manausa, pokazavši na taj način snagu i odlučnost koja ulijeva nadu da bi u zadnjoj utakmici protiv Meksika mogli izvući dovoljno dobar rezultat za prolazak u osminu finala. 

U paklu Amazone krenuli smo napadački, uz malo plivanja u obrani kad bi Kamerunci napadali, ali uz vidljivu želju za pobjedom od samog početka. Ipak, Kamerun je bio bolje organiziran i opasan, da bi već u 11. minuti Perišić fino poslužio Olića na drugoj stativi, što je Ola rutinski ubacio za vodstvo.

Kamerunci su napali još žešće, a u jednom prekinutom napadu dogodilo se malo čudo: Song je tridesetak metara od našeg gola raspalio Mandžukića laktom po leđima gotovo pred očima suca Proence koju mu je servirao izravni crveni. Song se nije bunio, kao ni ostatak kamerunske momčadi, a mi smo završili poluvrijeme s igračem više.

Forumaši su zgroženo komentirali ovaj potez bivšeg igrača Arsenala na temi Skupina A: Hrvatska vs Kamerun 4:0, uključite se i vi.  

Odmah na početku drugog poluvremena Perišić je u stilu Balea povećao vodstvo, zabivši nakon sprinta od 40 metara, a posao je završio Mandžukić s dva komada u mreži kamerunskih lavova koji su se već počeli i međusobno tući na terenu. 

nastavi čitati dolje

Za prolaz nam treba pobjeda protiv Meksika, bilo kakva, a nakon ovakve igre to izgleda prilično moguće. 

Čile je agresivno krenuo na Španjolce koji su izgledali izgubljeno i nemoćno tijekom cijele utakmice i pravo je čudo da su Čileanci zabili samo dva gola, jer po prikazanoj igri ne bi bilo čudno da su razbili svjetske prvake kao što su to napravili Nizozemci u prvom kolu.

Nizozemska je odigrala sjajno protiv Australije koja se opet pokazala kao čvrsta i odlučna momčad, čak su i vodili 2:1, no Oranje je okrenulo na 3:2 i ima dvije čiste pobjede nakon dva kola, baš kao i Čile. 

Sve rezultate i tablice po skupinama pogledajte ovdje

19.06.2014. 07:23:38
Novi komentar
nužno
nužno