« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina
EHH ...

Hrvatska, zemlja u kojoj se povijest mijenja

Europa je proslavila pobjede nad nacizmom i fašizmom, a Hrvatska još uvijek nije sigurna tko je pobijedio pa jedni slave antifašizam, a drugi fašizam

E jesmo genijalci ...
E jesmo genijalci ... (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

desnica

,

jačanje desnice

Hrvatska je zemlja raznih čudesa, pa tako osim nevjerojatnih prirodnih ljepota imamo još jednu znamenitost po kojoj nas svijet sve više prepoznaje - mijenjanje povijesti prema potrebama dnevne politike.

Dok se danas u Hrvatskoj izjednačavaju ustaše i partizani, van granica naše zemlje snimaju se filmovi o usponu desnice u Lijepoj našoj, o nama pišu ugledni svjetski časopisi, a State Department hrvatskog ministra vanjskih poslova ne pušta dalje od telefonske govornice na svojoj porti. 

Prošlog je mjeseca 130 milijuna Francuza i Nijemaca moglo vidjeti dokumentarac televizije ARTE o jačanju europske desnice, gdje je Hrvatska prikazana kao država u kojoj divlja novoprobuđeni fašizam.

Sve to događa se nakon što su se u Jasenovcu održale tri komemoracije, pa na službenoj prvi put u povijesti nije bilo predstavnika najbrojnijih stradalnika - Srba i Židova. Državni vrh za govornicom nije izustio ni slova.

I to vide svi, pa je tako ugledni američki Foreign Policy objavio tekst u kojem analizirajući Vladu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića jasno naziva fašistom. O narušenom ugledu zemlje govori i to što ministra vanjskih poslova na dogovorenom susretu nije primio američki šef diplomacije. O mnogo čemu se šuti, kako i ne bi, kada na svakoj utakmici reprezentacije odjekuje ustaški pokliči, a da se zbog toga nikome ništa nikada ne dogodi.

10.05.2016. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno