« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
REPRIZA SENIORSKE 1998.

Hrvatska U19 reprezentacija izgubila od Francuske 2-1

Iako smo poveli već u trećoj minuti golom Ademija, Francuzi su do kraja susreta uspjeli povezati konce i dva puta nam zatresti mrežu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/CROPIX)
Više o

nogomet

,

europsko prvenstvo

,

oštećenja

,

žena na čelu dnevnika

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija, igrači do 19 godina, nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva u Francuskoj. U polufinalnom susretu bolja od Hrvatske bila je domaća reprezentacija Francuske sa 2-1 (1-1).

Naši mladi igrači sjajno su otvorili utakmicu i poveli već u trećoj minuti. Tičinović je izborio slobodan udarac na 40-ak metara od vratiju s lijeve strane, Pamić je odlično ubacio, a Arijan Ademi je sjajnim udarcem stražnjim dijelom glave poslao loptu pod samu vratnicu. Samo dvije minute kasnije naš kapetan Andrijašević imao je odličnu priliku za povećanje vodstva, ali je njegov udarac glavom otišao preko gola.

>> Španjolska U19 prvi finalist EP-a

U nastavku prvoga dijela francuski igrači su preuzeli kontrolu igre, te sve češće prijetili vratima Delača. Tafer je u 18. minuti promašio vrata s pet metara, Sunu je u 32. sa 15 metara pogodio vratnicu, da bi pritisak domaćih rezultirao izjednačenjem u 37. minuti.

Naša obrana nije uspjela izbaciti loptu ispred svog kaznenog prostora, nakon niza nespretnih reakcija, lopta se od Tičinovićeve glave odbila točno na nogu Kakute kojemu nije bilo teško sa 10-ak metara svladati Delača. Većim dijelom drugoga poluvremena naši igrači su bili ravnopravan suparnik favoriziranim Francuzima, ali u posljednjih 15-ak minuta bio je očit pad u trkačkom dijelu, pa su domaći sve češće počeli prijetiti našem golu. Lacazette je u 78. minuti iz izgledne pozicije za malo promašio vrata, ali naša obrana nije uspjela izdržati nalet Francuza u 83. minuti.

Coquelin je sjajnim solo-prodorom kroz sredinu prošao trojicu naših igrača, te potom dodao na lijevu stranu do Bakambua koji je udarcem iz prve s vrha kaznenog prostora pogodio suprotni donji kut Delačeva gola. Naši reprezentativci su plasmanom u polufinale izborili nastup na Svjetskom prvenstvu do 20 godina koje će se sljedeće godine održati u Kolumbiji, dok će Francuska u finalu u petak igrati protiv Španjolske koja je u prvom polufinalu svladala Englesku sa 3-1 (2-1). (hina/metro-portal)

FRANCUSKA - HRVATSKA 2-1 (1-1)

CAEN. Stadion Michel-d'Ornano

Strijelci: 0-1 Ademi (3), 1-1 Kakuta (37), 2-1 Bakumbu (83).

FRANCUSKA: Diallo - Nego, Coquelin, Faure, Mavinga - Kakuta, Fofana, Kolodziejczak, Sunu (Lacazette, 68) - Tafer (Bakumbu, 75), Griezmann

HRVATSKA: Delač - Vrsaljko, Glumac, Jonjić, Rugašević - Andrijašević (Punčec, 74), Ademi, Pamić, Ozobić, Tičinović (Kramarić, 58) - Vukušić

27.07.2010. 22:15:00
Novi komentar
nužno
nužno