« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Hrvatska - SAD u Poreču od 10. do 12. srpnja

Susret će se igrati u dvorani Žatika, a pobjednika čeka bolji iz ogleda Češke i Argentine.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić, CROPIX)
Više o

tenis

,

Davis Cup

,

Poreč

,

Žatika

Četvrtfinalni susret Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a održat će se od 10. do 12. srpnja u Poreču, odlučio je u utorak Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza.

Ponuda Poreča za organizaciju tog susreta (1,8 milijuna kuna) ocijenjena je kao najkvalitetnija i za HTS najprihvatljivija. Porečani su se k tome već dokazali u pripremi susreta 1. kola koji je početkom ožujka Hrvatska igrala protiv Čilea i u najvećoj su mjeri prepoznali vrijednost "branda" koji imaju reprezentacija i Hrvatski teniski savez.

Organizacija ovog susreta, u kojem će se sastati dvije iznimno kvalitetne momčadi, bit će ujedno sjajna prilika ne samo za tenisku publiku, nego i za promociju regije i porečke turističke ponude.

Među kandidatima za organizaciju bili su i Zagreb i Split. Ocijenjeno je da Zagreb u ovom terminu nije najbolje mjesto za održavanje susreta, a ponuda Splita nije bila takva da je jamčila o posebno velikom interesu za organizaciju.

Susret Hrvatske i SAD-a igrat će se u dvorani Žatika na zemljanoj podlozi, a pobjednik će u polufinalu igrati protiv boljeg iz okršaja Češke i Argentine. (hina/metro-portal)

31.03.2009. 19:09:05
Novi komentar
nužno
nužno