« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DAVIS CUP

Hrvatska reprezentacija protiv Ekvadora povela s 2:0

Nakon Karlovićeve pobjede nad Nicolasom Lapenttijem, Marin Čilić je u Varaždinu svladao Giovannija Lapenttija sa 6-4, 6-3, 6-3

(Željko Hajdinjak/Cropix)
Više o

Marin Čilić

,

Ivo Karlović

,

Davis Cup

,

Nicolas Lapentti

,

Hrvatska-Ekvador

,

Giovanni Lapentti

Hrvatska teniska reprezentacija povela je protiv Ekvadora sa 2-0 nakon prvoga dana susreta 1. kola Davis Cupa u Varaždinu nakon što je Marin Čilić sa 6-4, 6-3, 6-3 svladao Giovannija Lapenttija za dva sata i dvije minute igre.

Naš je najbolji tenisač potvrdio veliku razliku u kvaliteti između njega i mlađeg brata Lapenttija i lagano došao do pobjede. Već u prvoj igri susreta Čilić je imao tri vezane "break-lopte" kojima je mogao uspostaviti autoritet u susretu, ali tada se Lapentti uspio izvući. Ipak, konstantni pritisak na početni udarac Ekvadorca urodio je plodom kod rezultata 4-4 kada je Čilić ostvario "break", a potom sigurno odservirao za vodstvo 1-0 u setovima.

Čilićev pritisak na Lapenttijev servis nastavio se i tijekom čitavog drugog seta, te je rezultirao s još dva "breaka" s koja je stigao do sigurnog vodstva od 2-0.

Tijekom prva dva seta Čilić je izgubio samo tri poena na svom početnom udarcu, ali situacije se u trećem setu zakomplicirala. Lapentti je počeo mnogo uspješnije vraćati Čilićeve servise, te kod rezultata 2-2 čak i ostvariti "break". Srećom, nije ga uspio zadržati, već je odmah u sljedećoj igri s dvije dvostruke servis pogreške omogućio Čiliću povratak u rezultatsku ravnotežu. Odmah zatim Čilić je uspio spasiti 0-40 na svoj servis, a potom još jednom oduzeti servis Ekvadorcu i tako riješiti susret.

U prvom dvoboju dana Ivo Karlović je sa 6-2, 5-7, 6-7 (2), 6-3, 6-4 svladao Nicolasa Lapenttija, pa je Hrvatskoj za prolazak u četvrtfinale potreban još samo jedan bod iz preostala tri dvoboja.

U subotu je na rasporedu igra parova, za Hrvatsku su prijavljeni Ivan Dodig i Antonio Veić, a za Ekvador braća Lapentti. Susret počinje u 14 sati. (hina/metro-portal)

Hrvatska - Ekvador 2:0

Ivo Karlović - Nicolas Lapentti 6-2, 5-7, 6-7 (2), 6-3, 6-4

Marin Čilić - Giovanni Lapentti 6-4, 6-3, 6-3

05.03.2010. 23:13:38
Novi komentar
nužno
nužno