« Ostali sportovi
objavljeno prije 16 godina

Hrvatska pobijedila Njemačku

Mađari ipak pobjednici nakon što su potpuno ponizili i razbili reprezentaciju Rusije.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrej Švoger / CROPIX)
Više o

vaterpolo

,

Ratko Rudić

,

Barakude

U susretu 3. kola na međudržavnom vaterpolskom turniru, Unicum kupu u Budimpešti, Hrvatska je pobijedila Njemačku sa 11-8.

Aktualni svjetski prvaci nastup na ovom turniru zaključili su sa 7 bodova, odnosno s dvije pobjede i remijem protiv domaćina Mađarske. U susretu protiv Njemačke, najraspoloženiji su strijelci bili centri Mile Smodlaka i Igor Hinić, obojica su postigli po 3 pogotka. Dva gola dodao je Bošković, a po jedan Joković, Đogaš i Barać. U Njemačkoj su po dva gola postigli Politze i Kreuzmann.

Hrvatska je nastupila u sastavu: Vićan, Burić, Bušlje, Vrdoljak, Kunac, Joković 1, Smodlaka 3, Đogaš 1, Marković, Barać 1, Hinić 3, Bošković 2, Pavić.

Barakude su imale priliku pobijediti na turniru u slučaju da Mađarska svlada Ruse s manje od 9 golova razlike. No, na našu nesreću, Mađari su odlučili izbaciti frustracije nakon remija s nama protiv Rusa, koje su razbili s nevjerojatnih 24:5. Zahvaljujući toj pobjedi s rezultatom koji se obično viđa na Olimpijskih igrama ili u prijateljskim utakmicama s Tongom ili Eskimima, Mađari su pobjednici turnira u Budimpešti.

27.07.2008. 15:13:52
Novi komentar
nužno
nužno