« Košarka
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
POČELO JE

Hrvatska otvorila Eurobasket pobjedom protiv Slovenije

Hrvatska je nervozno otvorila utakmicu, no do poluvremena je ipak uspjela preuzeti kontrolu i bez veće drame pobijediti neugodne Slovence

Šariću je trebalo dosta da se probudi
Šariću je trebalo dosta da se probudi (Arhiva)
Više o

košarka

,

Eurobasket 2015.

,

Hrvatska Slovenija

Hrvatska je pobijedila Sloveniju u prvoj utakmici Europskog prvenstva u košarci rezultatom 80:73 nakon prilično lošeg otvaranja i šoka zbog teškog pada Bojana Bogdanovića.

Grč hrvatskih igrača na početku je iskoristila Slovenija i držala vodstvo cijelu prvu četvrtinu, no nakon toga su stvari polako počele sjedati na svoje mjesto. Nervozan početak, izgubljene lopte, lagana anarhija u igri i Tomićeve dvije osobne u dvije minute skratili su ruke naših šutera i prva je četvrtina završila 6 razlike za Slovence.

No, tada je Perasović pronašao dobitnu kombinaciju, Žorića i Simona koji su, kao uostalom i uvijek do sada, odigrali hladne glave i precizne ruke, držeći nas u u igri dok se nije razmahao i ostatak momčadi.

Kad su se uključili Šarić i Hezonja, a polako i Bogdanović, rezultatska prednost prešla je na našu stranu i do kraja smo kontrolirali utakmicu bez veće muke. Jedini problem je težak pad Bogdanovića koji je udario glavom u parket i, prema prvim vijestima, zadobio lakši potres mozga što znači da bi do kraja utakmica u skupini mogao biti van momčadi.

Ipak, pobjeda je pobjeda, prva utakmica uvijek je napeta pred svojom publikom, a svi su mogli vidjeti da izbornik Perasović drži situaciju pod kontrolom i uvijek zna što treba napraviti kako se protivnik ne bi odvojio na nedostižnu prednost, te odabrati petorku koja će uspješno odigrati i obranu i napad.

Sve u svemu, razloga za optimizam ima, jer s ovakvom igrom i grčem pobijediti čvrste Slovence za svaku je pohvalu - veliki moraju dobivati i male utakmice. 

06.09.2015. 08:20:00
Novi komentar
nužno
nužno