« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
STRAH

Hrvatska oprezno protiv Ukrajine

Vjerojatno s dva defenzivna veznjaka protiv Ukrajine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić, CROPIX)
Više o

nogometna reprezentacija

,

Hrvatska-Ukrajina

,

postava

Hrvatska nogometna reprezentacija će protiv Ukrajine vjerojatno igrati sa dva defenzivna veznjaka. To je u petak, uoči odlaska u Harkiv, nehotice otkrio kapetan Niko Kovač.

Na tiskovnoj konferenciji u zagrebačkoj zračnoj luci izbornik Slaven Bilić nije htio govoriti o početnom sastavu za sutrašnju kvalifikacijsku utakmicu za SP 2010. No, na novinarski upit da li će mu biti lakše s Ognjenom Vukojevićem, kapetan Niko Kovač je rekao da je sa dva zadnja veznjaka uvijek je lakše u defenzivi, ali i da to može biti prednost u napadačkom dijelu igre.

Tako je neizravno potvrđeno ono o čemu je već pisao hrvatski tisak. To znači da bi Hrvatska sutra vjerojatno istrčala sa Pletikosom na vratima, u obrani bi trebali igrati Ćorluka, Križanac, Šimunić i Pranjić, dva zadnja vezna bili bi Niko Kovač i Vukojević, u prednjoj veznoj liniji igrali bi Rakitić, Modrić i Srna, a Olić bi bio isturen u napadu.

"Ukrajince smo dobro proučili i znamo što nas čeka. Ovo je važan susret za obje momčadi, ali sigurno nije utakmica 'biti ili ne biti', jer kvalifikacije su tek počele", rekao je izbornik Bilić, koji bi bio zadovoljan bodom iz Ukrajine. I kapetan Niko Kovač smatra da bi neodlučeni ishod bio dobar rezultat. (hina/metro-portal)

10.10.2008. 14:19:10
Novi komentar
nužno
nužno