« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
IZRUČENJE MONSTRUMA

Hrvatska od BiH zatražila izručenje Dragana Paravinje

Iako je i Srbija također od BiH zatražila isto, pristat će na to da bude izručen zemlji u kojoj je počinio teže kazneno djelo

Fotografija vijesti
Više o

Dragan Paravinja

,

Antonija Bilić

Ministarstvo pravosuđa RH i službeno je danas zatražilo da se osumnjičenik za nestanak i ubojstvo Antonije Bilić, Dragan Paravinja, izruči Hrvatskoj, javlja Hina. "Ministarstvo pravosuđa uputilo je jutros bosansko-hercegovačkim vlastima molbu za izručenjem uz svu potrebnu dokumentaciju", potvrdila je glasnogovornica ministarstva Vesna Dovranić.

Protiv Paravinje su u Hrvatskoj pokrenute dvije istrage, jedna u Šibeniku zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja, a druga u Splitu zbog pokušaja silovanja 25-godišnje neimenovane autostopistice kod Omiša u lipnju prošle godine.

I srbijansko ministarstvo pravosuđa najavilo je da će podnijeti zahtjev za izručenjem, te ponovilo da će se suglasiti da on bude izručen zemlji u kojoj je počinio teže kazneno djelo. Srbija ga od 2007. traži zbog izdržavanja kazne zatvora od četiri i pol godine zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Paravinja je i u BiH optužen za silovanja, a pojavile su se sumnje da je povezan i s nestankom 17-godišnje djevojke u Sloveniji u kojoj je u dva navrata uhićen po međunarodnoj tjeralici ali i pušten uz jamčavinu.

Dragan Paravinja, 42-godišnji hrvatski državljanin uhićen je u nedjelju u BiH nakon višednevne potrage. Policiji je priznao ubojstvo Antonije Bilić, nestale 7. lipnja. Njezino tijelo još nije pronađeno.

Paravinja je trenutno u zatvoru u istočnom Sarajevu.

30.06.2011. 11:49:00
Novi komentar
nužno
nužno