« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
IVO JOSIPOVIĆ

Hrvatska mora postati zemlja proizvodnje i izvoza

Novoizabrani hrvatski predsjednik izjavio je danas u Osijeku kako Hrvatska mora nešto poduzeti kako bi se od uvoznika pretvorila u zemlju koja više proizvodi i izvozi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/CROPIX)
Više o

izvoz

,

uvoz hrane

,

Ivo Josipović

Nakon sastanka s gospodarstvenicima u osječkoj Županijskoj komori Josipović je novinarima izjavio kako je potrebno razmišljati o potpuno drukčijim mjerama, koje bi privukle domaća i strana ulaganja, i koje bi obuzdale nelikvidnost kao najopasniji problem hrvatskog gospodarstva.

S obzirom na to da je puno slučajeva u kojima si međusobno duguju država i gospodarski subjekti, i u kojima se država, čak prisilno, naplaćuje, mislim da bi prva važna mjera trebala biti uključenje države u sustav multilateralne kompenzacije, ocijenio je Josipović.

Najavio je kako će krug ljudi koje će pozvati za svoje gospodarske savjetnike, biti vrlo relevantan i pomagat će Vladi inicijativama i prijedlozima.

Josipović je kazao i kako je gospodarstvenicima s osječkoga područja poručio da će gospodarska diplomacija u njegovu mandatu biti puno učinkovitija nego je bila dosadašnja, a da poduzetnici trebaju dobro pripremiti svoje programe i odrediti svoja ciljana tržišta. (hina/metro-portal)

08.02.2010. 16:12:03
Novi komentar
nužno
nužno