« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
VIDIMO SE U POLJSKOJ

Hrvatska izborila Euro pred raspoloženim navijačima

U nervoznoj utakmici izabranici Slavena Bilića su i u Zagrebu pokazali da su bolja reprezentacija od Turske Guusa Hiddinka, iako je završilo "miroljubivih" 0:0

Više o

Slaven Bilić

,

Hrvatska-Turska

,

Guus Hiddink

,

Euro 2012.

,

Hrvatska nogometna reprezentacija

Pred 30.000 sjajno raspoloženih navijača na Maksimiru hrvatska je nogometna reprezentacija sinoć odigrala 0:0 protiv Turske i time se plasirala na EURO 2012., prenosi Hina.

U nervoznoj utakmici izabranici Slavena Bilića su i u Zagrebu pokazali da su bolja reprezentacija od Turske Guusa Hiddinka, a prava je šteta što od barem pet prilika jedna nije iskorištena za pobjedu i pred punim Maksimirom. Bez istanbulskog junaka Vedrana Ćorluke, te s izmorenim Ivicom Olićem to nije bila ni blizu efikasna igra koja je donijela pobjedu u Turskoj, ali su Bilićevi igrači u Maksimiru prikazali igru dostojnu reprezentacije koaj odlazi na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

Turski izbornik Hiddink u Maksimiru je postavio potpuno novi sastav, sa samo trojicom igrača koji su igrali u Istanbulu, a to mu se skoro isplatilo već u 5. minuti. Ismail je iskosa uputio neugodnu loptu koja nikoga nije dirala, te je završila na našoj vratnici, dok je u nastavku akcije Pletikosa obranio udarac Kazima izbliza.

Srećom, Hrvatska je brzo sredila redove i dokraja poluvremena Turci više nisu ozbiljnije ugrožavali naša vrata, dok su se redale izgledne situacija pred turskim vratima. U 20. minuti Olić je glavom pucao iznad vrata, kao i Mandžukić u 36. minuti, a svaki udarac s kuta Hrvatske značio je veliku opasnost za goste, očito inferiorne u skoku u odnosu na "vatrene".

Najbolju priliku prvog dijela propustio je kapetan Srna, koji je povratnu loptu s desetak metara poslao svojom slabijom, lijevom, daleko iznad vratiju.

I u drugom dijelu je Hrvatska imala više prilika, a počelo je balokiranim šutom Perišića u izglednoj situaciji u 64. minuti. Samo minutu kasnije Turci i po drugi puta gađaju vratnicu nakon što je Hamit Altintop s dvadesetak metara okrznuo desnu vratnicu.

Do kraja utakmice slijede tri prilike Rakitića - u 68. minuti igrač Seville gađa sami kut, ali turski vratar brani, kao i u 77. minuti, kada je nakon dvostrukog proigravanja Rakitićev šut vratar Sinan krajnim naporom šalje u korner. U 82. minuti Rakitić je ponovno u izglednoj poziciji, no opet bezuspješno.

Proslavu plasmana na EURO povarila je baklja, koja je bačena sa sjeverne tribine gotovo pogodila Pletikosu u trenucima kada su Turci imali slobodan udarac.

Kroz dodatne kvalifikacije EURO su još izborile i reprezentacije Irske, Češke te Portugala.

16.11.2011. 07:50:02
Novi komentar
nužno
nužno