« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
DAVIS CUP

Hrvatska igra protiv Japana

U 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa hrvatska muška teniska reprezentacija igrati će protiv Japana

Fotografija vijesti
Više o

Japan

,

tenis

,

Davis Cup

,

Hrvatska

Hrvatska muška teniska reprezentacija u 1. će kolu Svjetske skupine Davis Cupa sljedeće godine igrati protiv Japana, određeno je na ždrijebu održanom u srijedu u Bangkoku.

Kako se Hrvatska i Japan dosada nisu susretali, ždrijebom je odlučen i domaćin, a susret će se igrati od 10. do 12. veljače u Japanu.

Reprezentacija Japana slične je kvalitete kao i Južnoafrička Republika, koju je Hrvatska prošloga vikenda svladala na gostovanju u Potchefstroomu sa 4-1 u susretu za ostanak u Svjetskoj skupini. Japan ima samo jednog igrača među 100 najboljih na ATP ljestvici, 21-godišnjeg Keija Nishikorija koji trenutačno zauzima 54. mjesto, te još trojicu igrača koji se nalaze između 100. i 200. pozicije, Go Soeda je 117., Tatsuma Ito 130., a Yuichi Sugita 176. igrač svijeta.

S druge strane, tri igrača naše reprezentacije nalaze se među 100 najboljih, Marin Čilić je 26., Ivan Dodig 37., a Ivo Karlović 77. na ATP ljestvici, pa će Hrvatska protiv Japana biti izraziti favoit za prolazak u četvrtfinale.

Dosada je samo Čilić na ATP "Touru" igrao protiv nekog od japanskih reprezentativaca, i to tri puta protiv Nishikorija, a omjer pobjeda je 2-1 u korist Japanca. Čilić je dobio prvi međusobni dvoboj 2008. godine u Indian Wellsu, a Nishikori je uzvratio u 2. kolu lanjskog US Opena, te u 1. kolu Chennaija ove godine.

Pobjednik dvoboja Japan - Hrvatska u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Njemačka - Argentina.

 

PAROVI 1. KOLA SVJETSKE SKUPINE:

Španjolska - Kazahstan

Austrija - Rusija

Kanada - Francuska

Švicarska - SAD

Češka - Italija

Srbija - Švedska

Japan - HRVATSKA

Njemačka - Argentina

21.09.2011. 15:58:22
Novi komentar
nužno
nužno