« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
MINISTRI POTPISALI

Hrvatska i Crna Gora potpisale Ugovor o međusobnom izručenju

Ugovor predviđa izručenje državljana za djela organiziranog kriminala i korupcije, a temelji se na načelima Europske konvencije o ekstradiciji

Hrvatska i Crna Gora potpisale Ugovor o međusobnom izručenju
Hrvatska i Crna Gora potpisale Ugovor o međusobnom izručenju (DeviantArt)
Više o

izručenje

,

Dražen Bošnjaković

,

Motasim Gadafi

,

filmovi 2010

Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i njegov crnogorski kolega Miraš Radović potpisali su u petak u Podgorici Ugovor o međusobnom izručenju vlastitih državljana za djela organiziranog kriminala i korupcije. Ugovor o izručenju između Crne Gore i Hrvatske, koji je usuglašen i parafiran u Zagrebu 10. rujna, predviđa izručenje državljana za djela organiziranog kriminala i korupcije i temelji se na načelima Europske konvencije o ekstradiciji.

Potpisivanjem ovog sporazuma, kazao je ministar Bošnjaković, hrvatska vlada stvara međunarodni okvir za realizaciju svog temeljnog programa u borbi protiv organiziranog kriminala.

Polazište obiju vlada, kazali su ministri, bila je težnja Hrvatske i Crne Gore da unaprijede suradnju u borbi protiv organiziranog kriminala, te da se kroz izručenja vodi zajednička uspješna borba protiv svih vrsta kriminala.

"Nitko od počinitelja kaznenih dijela ne može biti siguran da će izbjeći pravdu", kazao je Bošnjaković.

Crnogorski ministar Miraš Radović rekao je da sporazum počinje teći od danas, iako će njegova ratifikacija u parlamentima dviju država biti obavljena nešto kasnije.

Ministri nisu odgovorili na pitanje hoće li Hrvatska od Crne Gore tražiti i neke njezine građane koji su ratovali na dubrovačkom području. Rekli su da će se o konkretnim imenima tek razgovarati. (hina/metro-portal)

01.10.2010. 19:11:33
Novi komentar
nužno
nužno