« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
KVALIFIKACIJE

Hrvatska – Engleska 1:4!

Hat trick mladog Thea Walcotta, novog heroja Gordog Albiona, trijumf Capellove vještine

Fotografija vijesti
Više o

nogometna reprezentacija

,

Hrvatska-Engleska

,

kvalifikacije za nogometno prvenstvo

,

Svjetsko prvenstvo u nogometu

,

utakmica Hrvatska-Engleska

Pred ispunjenim Maksimirom igra se druga utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2010. godine između Hrvatske i Engleske. Zaglušujuća buka s tribina ipak nije uspjela impresionirati Engleze, koji su utakmicu otvorili prilično žestoko.

Tvrda bitka na sredini terena početkom utakmice pripala je Englezima, koji su uspjeli igru prebaciti u zrak, gdje dominira Heskey i distribuira lopte Rooneyu i Walcottu. Upravo je mladi napadač Arsenala najveća napast na našoj lijevoj strani, gdje Pranjić i Rakitić ne uspijevaju izaći na kraj s vižljastim mladcem.

Englezi su se postavili visoko, s iznenađujuće povučenim Lampardom i Joe Coleom, dok gore spomenuti trojac stalno unosi pomutnju u našu obranu. Nakon prvih desetak minuta uspjeli smo uspostaviti ravnotežu i izvesti nekoliko organiziranih akcija po desnoj strani, preko Srne i raspoloženog Ćorluke, koji se u 25. minuti gotovo sam ušetao u šesnaesterac nakon što je nanizao pet engleskih igrača, no završnica nije bila precizna.

Englezi sredinom poluvremena ponovno preuzimaju inicijativu i jedna zbrka u našoj obrani, tj. Pranjićevo izbacivanje koje je završilo u leđima mlađeg Kovača izbacilo je u priliku Walcotta, koji je rutinerski poentirao za 0:1.

Do kraja poluvremena nismo uspjeli spustiti loptu na zemlju i organizirano napadati, jer je striktno pokrivanje Modrića i Rakitića potpuno odrezalo Olića i Petrića, pa se na odmor otišlo s prednošću Engleza.

Drugo poluvrijeme počelo je pravom katastrofom. Robert Kovač dobio je izravni crveni karton nakon skoka s Joe Coleom, na opće čuđenje komentatora i stadiona. Englezi su brzinom munje iskoristili situaciju i Walcott je u 57. minuti zabio svoj drugi gol, a Rooney je napokon zabio za reprezentaciju u 63., nažalost za 0-3 u Zagrebu.

Mandžukić je odmah nakon ulaska uspio smanjiti na 1-3, no Zagreb će zauvijek zapamtiti Thea Walcotta, koji postigao hat-trick u 82. minuti za 1-4. (METRO)

10.09.2008. 21:55:10
Novi komentar
nužno
nužno