« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
MALONOGOMETNI EURO

Hrvatska domaćin UEFA Futsal EURO 2012.

Uz Arenu Zagreb, domaćin UEFA Futsal EURO 2012. bit će i Spaladium Arena u Splitu, a natjecanje počinje 31. siječnja i traje do 11. veljače

Više o

Arena Zagreb

,

Spaladium Arena

,

EP mali nogomet 2012

,

futsal

U Zagreb Areni traje 'ledena groznica', a nakon što završi natjecanje u hokeju na ledu "Arena Ice Fever" najveća sportska dvorana u Zagrebu u veljači će biti domaćin Europskog malonogometnog prvenstva UEFA Futsal EURO 2012., najavio je danas direktor Zagreb Arene d.o.o. Tomislav Pervan, javlja Hina.

Uz Arenu Zagreb, domaćin UEFA Futsal EURO 2012., na kojem se od 31. siječnja do 11. veljače natjeće 12 najjačih reprezentacija Europe, bit će i Spaladium Arena u Splitu. Prvenstvo se službeno otvara 31. siječnja u splitskoj Spaladium Areni gdje se igraju utakmice skupine A i C, dok se skupine B i D bore u Zagrebu, gdje će biti i završnica natjecanja.

Direktor Zagreb Arene d.o.o. Tomislav Pervan također je izvijestio kako Arena za ovu godinu ima najavljena "brojna i atraktivna događanja, kao što su različita sportska natjecanja, koncerti, Festival hrane i pića, te mnogobrojni sajmovi", izvijestio je danas Zagrebački holding.

Istaknuo je kako je prošle godine u Zagreb Areni zabilježen veći broj događanja nego u 2010., no uočen je trend smanjenja broja posjetitelja.

"To su novi izazovi za nas i ulažemo velike napore kako bi posjećenost zagrebačke Arene ostala na dobroj razini. Jedan od planova je i pregrađivanje dvorane na dva ili tri dijela jer je prostor Arene za neka događanja prevelik. Stoga bi se smanjivanjem prostora povećala mogućnost organiziranja većeg broja manifestacija", rekao je Pervan.

Najavio je da će se košarkaška Euroliga, za koju je Arena prošle godine morala napraviti određene tehničke preinake u dvorani, i dalje ondje održavati, jer se prema pravilima europska košarkaška natjecanja moraju održavati u dvoranama koje mogu primiti 10.000 posjetitelja.

Osvrnuo se i na ukupne godišnje troškove Zagreb Arene, koji, kako tvrdi Pervan, iznose između 65 i 70 milijuna kuna.

"Veliko je postignuće što Arena iz vlastitih sredstava pokriva troškove plaća, režija te veći dio operativnih troškova, odnosno onih troškova za dvoranu kada nije u pogonu. Naš je cilj povećati prihode kako bi iz vlastite dobiti pokrivali sve troškove", rekao je direktor Zagreb Arene d.o.o., izvijestio je na svojim internetskim stranicama Zagrebački holding.

19.01.2012. 16:22:23
Novi komentar
nužno
nužno