« Hrvatska
objavljeno prije 16 godina i 6 mjeseci

Hrvatska će još povećati broj vojnika u Afganistanu

U Afganistan ove godine ide 300 vojnika, potvrdio je Jandroković

Hrvatski vojnici sudjeluju u operaciji ISAF-a u Afganistanu
Hrvatski vojnici sudjeluju u operaciji ISAF-a u Afganistanu
Više o

Hrvatska vojska

,

Afganistan

Hrvatska će ove godine povećati broj vojnika u Afganistanu sa 200 na 300.
Potvrdio je to jučer ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković nakon što je na konferenciji o sigurnosnoj politici u Münchenu sudjelovao u raspravi o budućnosti Afganistana.

Topliji odnosi Ljubljane i Zagreba Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Gordan Jandroković i Dimitrij Rupel održali su na marginama konferencije u Münchenu, prema vlastitim riječima, vrlo pozitivan i konstruktivan sastanak. Najavili su novu dinamiku u odnosu dviju zemalja, ‘toplije odnose’ i brže rješavanje otvorenih pitanja.
- Slovenija je od samoga početka podržavala Hrvatsku na njezinom putu u EU i to se nikada nije promijenilo - rekao je Rupel. Šef hrvatske diplomacije rekao je da se razgovaralo i o pitanju ZERP-a, trenutačno najvećem problemu u odnosima dviju zemalja, te naglasio da postoji obostrana spremnost da se to pitanje riješi.
Jandroković je naglasio da Hrvatska kao zemlja koja sudjeluje u operaciji ISAF-a, želi vidjeti uspjeh te operacije i što skoriju stabilizaciju stanja u toj zemlji.

- Sudjelovanjem u Afganistanu Hrvatska želi pridonijeti stabilizaciji kriznih stanja u svijetu - rekao je ministar Jandroković. Sudjelovanje na münchenskoj konferenciji ocijenio  je vrlo uspješnim, posebice u odnosu na hrvatsko očekivanje pozivnice za članstvo u NATO-u.

- Možemo biti zadovoljni  onim što smo čuli u Münchenu. Razgovarali smo i s mnogo dužnosnika zemalja članica NATO-a i ponovljena nam je jasna spremnost da Hrvatska na summitu u Bukureštu dobije pozivnicu za članstvo u NATO-u - rekao je Jandroković.

Početkom travnja u Bukureštu tri zemlje Jadranske povelje - Hrvatska, Makedonija i Albanija - očekuju pozivnice za članstvo u Savezu. 

Piše: HINA
10.02.2008. 23:29:53
Novi komentar
nužno
nužno