« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
SP vaterpolo

Hrvatska bez finala

U neizvjesnoj utakmici Hrvatska izgubila od Srbije i propustila priliku obraniti zlato od prije dvije godine iz Melbourna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (sportportal)
Više o

Rim

,

SP vaterpolo

,

vaterpolska reprezentacija

,

polufinale

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva u Rimu izgubivši od Srbije sa 11-12 (3-4, 3-3, 3-3, 2-2).

Nakon pobjeda protiv Brazila, Crne Gore i Kine u skupini, te Rumunjske u četvrtfinalu odabranici Ratka Rudića su u polufinalu doživjeli prvi poraz protiv uvijek neugodne reprezentacije Srbije.

Utakmica je bila izjednačena i neizvjesna do same završnice, a posljednju priliku za izjednačenje propustio je Sandro Sukno koji je šest sekundi prije kraja utakmice u situaciji s igračem više pucao visoko preko gola solidnog vratara Slobodana Sore.

Osim početnog vodstva od 2-0, Hrvatska nije niti jednom vodila, a u prvoj četvrtini Srbi su nam "prodali" dvije kontre preko odličnog Udovičića i Duška Pijetlovića. Sukno nije uspio realizirati peterac, a Slavko Gak pogotkom s igračem više postigao je četvrti pogodak za Srbiju kojim su dobili prvu četvrtinu.

U svim ostalim segmentima igre momčadi su bile ravnopravne, a naši igrači nisu uspjeli iskoristiti isključenja trojice ključnih srpskih igrača među kojima je bio i Vanja Udovičić jer je tada sve u svoje ruke preuzeo odlični mladi ljevak Filip Filipović koji je bio najefikasniji u momčadi Srbije.

U našoj momčadi prvi put na prvenstvu nije dobro funkcionirala obrana, a niti najpouzdanija karika Josip Pavić nije imao svoj dan i sakupio je tek četiri obrane. Dodajmo tome da su naši igrači od 13 situacija s igračem više iskoristili njih samo pet. S takvim omjerom nije se moglo pobijediti vrlo dobru reprezentaciju Srbije koja je zasluženo izborila plasman u finale, a našima u subotu u 16 sati ostaje borba za brončano odličje s poraženim iz drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju Španjolska i SAD.

Hrvatska tako neće obraniti naslov prvaka osvojen prije dvije godine u Melbourneu.

U subotu će Hrvatska igrati utakmicu za brončanu medalju protiv poražene reprezentacije iz drugog polufinala u kojemu se sastaju Španjolska i SAD.

Izvor: Hina

30.07.2009. 18:19:18
Novi komentar
nužno
nužno