« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
LOŠI I TU...

Hrvatska 12. u Europi po kvaliteti mobilnih mreža

Hrvatska je u istraživanju časopisa za telekomunikacije Connect zauzela 12. mjesto među 28 europskih zemalja po kvaliteti mobilnih operatora i komunikacija

I tu zaostajemo...
I tu zaostajemo... (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

mobilne mreže

Istraživanje Connecta je putem korisničkog testiranja mreža i bez najave operatorima provođeno od sredine listopada do kraja ožujka čime je obuhvatilo i početak razdoblja pandemije i s time povezanog pojačanog korištenja i opterećenja mobilnih mreža.

Pokazalo se da je najbolje pozicionirana zemlja u Europi s najboljim operatorima i komunikacijama Nizozemska, dok je druga Sjeverna Makedonija, a treća Austrija.

Četvrta i peta su Švicarska i Slovačke, koje slijede Finska,Češka, Švedska, Belgija, Danska, Mađarska te 12. Hrvatska, a nakon koje su Srbija, Španjolska, Njemnačka i druge zemlje.

S druge strane, među najbolje ocijenjenim mobilnim operatorima, od njih 94 u 28 zemalja Europe, na prvom je mjestu Telia Sweden, na drugom Vodafone Netherlands, a trećem Swisscom Switzerland.

Četvrti je T-Mobile Netherlands, a peti A1 Austria, čija je članica i A1 Hrvatska, koja je na 18. mjestu, te time dva mjesta ispred Hrvatskog telekoma (HT), koji je na 20. mjestu.

21.06.2020. 18:59:00
Novi komentar
nužno
nužno