« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DRAGAN ČOVIĆ

Hrvati u BiH imaju potporu predsjednika Josipovića

Izjavio je to predsjednik HDZ BiH za lokalne medije u Mostaru, nakon jučerašnjeg razgovora s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem u Zagrebu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Iličić/CROPIX)
Više o

BiH

,

Dragan Čović

,

Ivo Josipović

"Ja sam više nego zadovoljan nakon ovoga razgovora, jer se radi o istinskom osvježenju u pristupu prema BiH. Vjerujem da smo dobili predsjednika koji na potpuno novi način gleda na Bosnu i Hercegovinu zbog povezanosti dviju država i strateški je interes Hrvatske opstanak Hrvata u BiH", rekao je Čović.

"BiH je evidentno jedan od prioriteta u njegovoj politici i ono što će on raditi u predstojećem razdoblju kao predsjednik. Da je to tako, svjedoči i izjava gospodina Josipovića iz Bruxellesa kada je rekao da BiH treba biti stabilna država, ali s ustavnim uređenjem koji će jamčiti jednakost svih naroda i građana", rekao je Čović.

Predsjednik HDZ BiH je, kako navodi, s Josipovićem najviše razgovarao o ustavnoj reformi u toj zemlji te o prijedlogu HDZ-a BiH o preustroju zemlje.

"Mi mislimo da su četiri federalne jedinice spasonosno rješenje kako za tri naroda, tako i za budućnost Bosne i Hercegovine. Zamolio sam predsjednika Josipovića da u svojim kontaktima zagovara ustavnu jednakost sva tri naroda u BiH i da se političari iz BiH bez nametanja sa strane dogovore o novome rješenju", dodao je.

Čelnik HDZ-a BiH je pozvao predsjednika Josipovića da posjeti Bosnu i Hercegovinu i Hrvate u ovoj državi. (hina/metro-portal)

31.03.2010. 16:27:10
Novi komentar
nužno
nužno