« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
ISTRAŽIVANJE

Hrvati su laka meta cyber kriminalaca

Gotovo svaka druga osoba u Hrvatskoj otkriva svoju lozinku ili PIN drugima ili ih zapisuje na papir, a njih 42 posto ne skriva PIN na bankomatu ili u trgovini

Hrvati PIN-ove otkrivaju drugima
Hrvati PIN-ove otkrivaju drugima (Arhiva)
Više o

cyber sigurnost

,

cyber kriminal

,

PIN

Kako se time građani izlažu opasnosti od napada sve organiziranijih i obučenijih cyber-kriminalaca, pokrenuta je akcija kako bi se podignula svijest o važnosti zaštite od internetskih napada.

HUB je, u suradnji s bankama, pokrenuo internetsku stranicu sigurnostnainternetu.hr koja sadržava primjere najčešćih prijevara te najvažnije savjete za zaštitu korisnika.

Inicijativa podizanja svijesti o važnosti sigurnosti na internetu dobila je i potporu Odjela za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), koji se bavi internetskim prijevarama te krađom osobnih i financijskih podataka.

posljednjih godina i bilježi se stalni porast. Stoga je nužna suradnja MUP-a sa svim partnerskim institucijama, poput HUB-a ili Hrvatske narodne banke, u cilju suzbijanja, prevencije i rješavanja ovakvih kriminalnih dijela. Također, dodala je, nužna je i međunarodna suradnja jer takva djela nikada nisu teritorijalno izolirana.

14.03.2015. 08:45:00
Novi komentar
nužno
nužno