« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Hrvati kupuju hrvatsko

Akcija "Kupujmo hrvatsko" uspješna kod četvrtine potrošača

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

hrvatski proizvodi

,

Kupujmo hrvatsko

,

Hrvatska gospodarska komora

,

akcija HGK-a

Potaknuta akcijom Hrvatske gospodarske komore (HGK) "Kupujmo hrvatsko", približno četvrtina građana kupuje domaće proizvode više nego prije, pokazuje istraživanje agencije GfK Hrvatska.

Istraživanje je provedeno krajem prosinca na cijelom teritoriju Hrvatske osobnom anketom u kućanstvu na reprezentativnom uzorku od 1.000 stanovnika starijih od 15 godina.

Za akciju Kupujmo hrvatsko i njen slogan je prema istraživanju čulo više od 90 posto građana. Ipak, najveći dio anketiranih građana, njih 71 posto, kaže da kupuje hrvatske proizvode u istoj mjeri kao i prije akcije.

Kupnju domaćih proizvoda veću od prosjeka pokazuju potrošači u Sjevernoj Hrvatskoj i oni sa završenim fakultetskim obrazovanjem (po 27 posto).

Da se kupnjom domaćih proizvoda doprinosi ukupnoj stabilnosti hrvatskog gospodarstva - očuvanju i otvaranju radnih mjesta i jačanju domaće industrije, potpuno se slaže 53 posto anketiranih, a djelomično 28 posto, pa ukupno slaganje iskazuje 81 posto građana.

U GfK-u napominju da takav visok stupanj slaganja o koristima od kupovanja domaćih proizvoda ipak nije potaknuo i sličan značajan rast kupovina. (hina/metro-portal)

27.01.2009. 13:34:27
Novi komentar
nužno
nužno