« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
SRAMOTA!!!

HRT zabranio Montirani proces!

U nizu nevjerojatnih, a sada već i zastrašujućih promjena na HTV-u dogodila se jedna koju su svi slobodnomisleći Hrvati očekivali - ukida se Montirani proces i neće se snimati preostale epizode

Kapetan Tim
Kapetan Tim (Screenshot)
Više o

Monitirani proces

,

News Bar

,

HTV

,

ukidanje emisije

Montirani proces u prvih je šest epizoda pokazao da su Hrvati spremni za humor i satiru, štoviše, da u političkoj satiri imamo adute kojih se ne bi posramili ni Britanci - do sada.

Naime, upravo je stiglo priopćenje HTV-a u kojem stoji, citiramo:

"Zagreb, 16. ožujka 2016. - Hrvatska radiotelevizija donijela je na svojemu programskom kolegiju odluku da se u nedjelju 20. ožujka 2016. godine neće emitirati emisija Montirani proces, a neće se nastaviti ni snimanje preostalih nekoliko nastavaka predviđenih potpisanim ugovorom. Programsko vodstvo HRT-a svoju odluku temelji na činjenici da se u jednome dijelu scenarija spominje sadržaj koji je neprimjeren emitiranju na Hrvatskoj radioteleviziji i potpuno je u suprotnosti s misijom, vrijednostima i načelima Hrvatske radiotelevizije te smatra da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti.

Programsko vodstvo HRT-a svoju je odluku donijelo u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovorom između HRT-a i Vlade Republike Hrvatske te je uvjereno da bi svaki javni medijski servis u svijetu takav sadržaj ocijenio neprimjerenim i uvredljivim te ga odbacio."

Misija, vrijednosti i načela Hrvatske televizije očito ne mogu podnijeti satiru na račun novovladajućih čija nesposobnost i nesnalaženje ne samo da su predmet sprdnje, već su na putu da uđu u legendu kao najnevjerojatnija nakupina osoba koja je igrom slučaja stigla na vlast.

Nakon što su vladajući smijenili sve moguće voditelje i postavili "svoju" ekipu, sjekirom su krenuli i na ostatke ostataka slobodne misli i riječi u Hrvatskoj ...

Prvih i posljednjih šest epizoda još uvijek možete pogledati OVDJE. (a do kad, ne znamo)

16.03.2016. 19:45:43
Novi komentar
nužno
nužno