« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
SUTLIĆ-DUKA

HRT: HND je tu samo da napada naše poslovodstvo

Sukob je izbio zbog gostovanja Željka Keruma u emisiji Nedjeljom u dva

Vanja Sutlić
Vanja Sutlić (Dragan Matić/Cropix)
Više o

HND

,

HRT

,

HTV

,

Aleksandar Stanković

,

Vanja Sutlić

,

Željko Kerum

,

Zdenko Duka

Nakon što je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka danas rekao da je neviđeno da ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Vanja Sutlić svom uredniku zamjera što je gostu postavljao sasvim normalna pitanja, HRT je priopćio kako se već puno puta moglo zaključiti da je Duki jedini cilj napad na poslovodstvo HRT-a.

Duka je danas ustvrdio da je Vanja Sutlić u jučerašnjoj HTV-ovoj emisiji Otvoreno grubo zamjerio uredniku emisije 'Nedjeljom u dva' Aleksandru Stankoviću način na koji je Željku Kerumu postavljao pitanja. Čelnik HND-a to je ocijenio neviđenim te dodao da po Sutliću novinari ne bi smjeli provocirati da gost samog sebe ne prikaže kao rasistu.

HRT u reakciji navodi da je iz izjave Sutlića posve jasno da nije upitno treba li se otkrivati i prokazivati nego kako se to radi i da ako novinar želi nekoga prokazati kao osobu sklonu tučnjavi nije legitimno da je udari i izazove uzvratni udarac.

Televizija također navodi da je Sutlić u emisiji Otvoreno upozorio da je dužnost urednika i direktora programa osigurati jasnu osudu nečijeg govora mržnje i netolerancije te da je Stanković u svojoj emisiji to propustio učiniti.

HRT pritom podsjeća da Državno odvjetništvo nije podnijelo prijavu protiv Keruma koji je gostovao u emisiji 'Nedjeljom u dva' nego je Vijeće za elektroničke medije podnijelo prijavu protiv HRT-a kao odgovornog nakladnika.

"Nadamo se da će gospodin Duka svoje primjedbe o tome što je posao novinara i kako ga treba obavljati uputiti i na tu adresu. Ili mu je - kao što se to već mnogo puta moglo zaključiti - jedini cilj napad na poslovodstvo Hrvatske radiotelevizije?", stoji u HRT-ovom priopćenju. (hina/metro-portal)

16.10.2009. 18:45:06
Novi komentar
nužno
nužno